Annonce
Holstebro

Tanja fik sig lidt af et chok, da hun var på jagt i sin fars skov

Sådan så det ud, da Tanja og familien i weekenden var på jagt efter kronvildt i familiens skov. Privatfoto: Tanja Blindbæk Olsen
Det tydede ikke på, at skovens gæster havde nogen anelse om, hvordan man behandler naturen, undrer Tanja Blindbæk Olsen sig efter en oplevelse i weekenden.

Ejsing: Hun fik sig noget af en overraskelse, den 45-årige Tanja Blindbæk Olsen, da hun i weekenden var på jagt. For i det nordlige areal af Skånsø Plantage, et areal på knapt 115 hektar, som hendes far ejer, og hvor familien ofte går på jagt, havde et par forbipasserende fundet sig lige rigeligt godt til rette blandt træerne.

For inde i det træ-tætte, ufremkommelige vildnis havde ukendte skovgæster spændt presenninger op, bundet trægrene sammen og værst af alt; tændt bål.

- Der har vel siddet nogen og leget Alene i Vildmarken, men det værste er jo bålet. Man må under ingen omstændigheder tænde bål i en skov - uanset om den er privatejet eller ej, siger hun.


Nu skal vi jo så bruge en masse tid på at gå ud og tage deres presenninger ned, og jeg synes simpelthen, det er brandærgerligt, at folk bruger skoven på den måde.

Tanja Blindbæk Olsen


De tildækkede blade tyder på, at arrangementet er blevet rejst inden efteråret - hvor det stadig var tørt i området.

- Og det vil jo være helt fatalt, hvis ilden havde fået fat i noget omkring. For det er ikke et område, der er til at komme til, og hvis først ilden tager fat, så går det altså stærkt, siger hun.

Annonce

Misforstået

Da skovarealet, som hendes far ejer, er en privat skov, er det som udgangspunkt også åbent for offentligheden fra klokken seks morgen til solnedgang.

- Og i den periode skal folk jo være hjertelig velkommen til at være i skoven - hvis ellers de overholder reglerne, siger hun og tilføjer:

- Ja, og rydder op efter sig, siger hun.

For det er næste udfordring:

- Nu skal vi jo så bruge en masse tid på at gå ud og tage deres presenninger ned, og jeg synes simpelthen, det er brandærgerligt, at folk bruger skoven på den måde, siger Tanja Blindbæk Olsen, der til dagligt arbejder som afdelingsleder i Dansk Skovforening.

Det er dog ikke første gang, at skovområdet har været genstand for folks misforståelse af begrebet "natur".

- På et tidspunkt - i den anden ende af skoven, var der nogle, der havde lavet sådan noget bivuak-agtig-noget, hvor der lå dåser fra bønner og grene fra træer, de havde hugget af og lavet bål med, siger hun og ærgrer sig:

- Det er jo en skam, at folk ikke ved, hvordan de skal færdes ude i naturen, siger hun.

Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan finde ud af at færdes i skoven, mener Tanja Blindbæk Olsen. Privatfoto: Tanja Blindbæk Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu åbner Aldi større butik i Struer

Annonce