Annonce
Struer

Tambohus Naturhavn har ramt lidt af et bølgeskvulp - worst case er en ekstraregning på 200.000 kroner

Ole Brændgaard, der er næstformand i Tambohus Naturhavn, og resten af folkene bag projektet har ramt et anseeligt bump på vejen. Foto: Johan Gadegaard
Det kommer på ingen måde til at stoppe arbejdet, men enten skal der findes nogle flere penge, eller også skal der spares på dele af det ret så omfangsrige projekt.
Annonce

Tambohuse: Arbejdet med at få gjort det nye, store projekt "Tambohus Naturhavn" til virkelighed er nu i fuld gang. 1. oktober blev etableringen, som har et budget på 3,4 millioner kroner, sat i gang, men man har desværre allerede ramt lidt af et bump på vejen.

Det forklarer Ole Brændgaard, der er næstformand i Tambohus Naturhavn og formand for Tambohus Kajakklub.

Og det, han forklarer, er, at de i projektet har fået nogle udfordringer angående mulighederne for at komme af med det bundmateriale, som skal graves op.

- I gamle dage - og det er altså også i min tid - var der en bro her lidt længere henne, og vi tror, at de gamle fiskerbåde, som har sejlet der, har været med til at smide noget af det her mønje, de blev malet med på bunden, siger Ole Brændgaard:

- Det er giftigt, og det har man altså nu fundet et sted derude. Det er dog ikke mere forurenet, end det må dumpes på en anerkendt dumpningsplads.

Kort fortalt betyder det, at det pågældende bundmateriale, som bliver gravet op, ifølge reglerne efterfølgende kun må landes i en bestemt dybde, fordi det ikke er helt rent.

Vi tror på og arbejder efter, at vi ender med det store projekt, men så kræver det også, at vi finder nogle, der vil træde til nu.

Ole Brændgaard, næstformand i Tambohus Naturhavn og formand for Tambohus Kajakklub

Annonce

Her er udfordringen

- Det skal ud på mere end seks meter, forklarer Ole Brændgaard og fortsætter:

- Alle havde regnet med, at det kunne dumpes ved Gyldendal, hvor der i mange år har været et dumpningsområde. Her viste det sig, at den godkendte dumpningsplads var fyldt op. Derfor er vi nu i gang med at søge om at må sejle det helt op til Salling, men det fordyrer jo det hele med i worst case 200.000 kroner.

Det betyder lidt firkantet sat op, at folkene bag den kommende naturhavn i Tambohuse nu enten skal ud at finde ekstra penge eller spare på noget af det, de har planer om at lave.

- Vi er gået i gang og har helt klart den holdning, at vi nok skal finde restbeløbet og komme i hus med det samlede projekt. Vi er færdige 1. maj næste år, siger Ole Brændgaard.

Han slår i øvrigt meget gerne fast, at det jo ikke er den lille forurening, der er problemet. Udfordringen er at finde en godkendt dumpningsplads så tæt på som muligt.

Annonce

Det skal laves

Folkene bag havneprojektet er allerede i gang med at finde penge til at dække den ekstra udgift, så både lokale og turister vil kunne komme til at nyde godt af en ny naturhavn i fuld skala.

I det projekt ligger blandt andet, at der bliver en 16-18 flere pladser til både, der bliver etableret bedre muligheder for, at kajakker kan komme i vandet, og så skal der laves en spansk trappe med trin ned, så man kan sidde der, selv om man rammer en dag med 80 centimeter under daglig vandstand.

Og så - ej at forglemme - skal der laves en plads til at fiske krabber fra, da det har vist sig at være en særdeles brugt aktivitet.

Tanken bag og billedet på det nye projekt, som man begyndte på for nu tre år siden, er et byens torv. Det er nemlig ved havnen, at folk kommer og parkerer, når de er i området, og så skal man jo ligesom med et torv i en by lige ned og se, hvad der rører sig.

- Vi tror på og arbejder efter, at vi ender med det store projekt, men så kræver det også, at vi finder nogle, der vil træde til nu, siger Ole Brændgaard.

Arbejdet med at etablere Tambohus Naturhavn gik i gang 1. oktober. Foto: Johan Gadegaard
Sådan ser den kommende naturhavn ud - i hvert fald rent grafisk. Grafik: Udlånt af Ole Brændgaard
Grafik: Udlånt af Ole Brændgaard
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Elisabet passer på Rembrandt

Holstebro

Endnu en BMW udsat for indbrud

Annonce