Annonce
Holstebro

Tallene fortsætter i den rigtige retning: Holstebro rykker endnu længere væk fra nedlukning

Holstebro Kommune er nu nede på en placering som nummer 18, når det kommer til testjusteret incidens. Arkivfoto: Morten Stricker
Det er specielt blandt de unge, at smitten er faldet. Sundhedsdirektør Lone Becker advarer dog mod at hvile på laurbærrene.

Holstebro: Smittetallene er fortsat på retur i Holstebro Kommune.

Mandagens tal lyder på 132 smittede den seneste uge. Dagen før hed det tal 143.

Samtidig har det testjusterede incidenstal bevæget sig endnu længere væk fra den kritiske grænse og ligger mandag på 127, hvilket giver betegnelsen "lav incidens". 17 kommuner har højere testjusteret incidens, viser tallene fra Statens Serum Institut.

Annonce

Der er også gode nyheder, hvis man bor i Måbjerg Sogn og før weekenden fik en smule sved på panden, når de opdaterede tal kom.

Med 17 smittede lørdag og en for høj incidens flirtede sognet med en lokal nedlukning. Men siden har smitten været faldende, og mandag er der fundet 11 smittetilfælde i løbet af den seneste uge.

- Vi holder stadig nøje øje med tallene, for vi har jo lige set, hvor hurtigt det kan gå. Så vi er meget positive og glade for, at det går den rigtige vej, men vi hviler samtidig ikke på laurbærrene, siger Lone Becker, der er sundhedsdirektør i Holstebro Kommune.

I Nørrelands Sogn er der i de sidste syv dage fundet 33 smittede, en incidens på 409 og positivprocent på 2,06. Derfor skal det ikke tippe meget i den gale retning, før de kritiske værdier igen for alvor kommer tæt på.

Et sogn skal lukkes ned, hvis der er over 20 smittede i den seneste uge, en incidens på over 500 og en positivprocent på 2,5.

Ikke kun de unge

Mens smittekurven er faldende for kommunen, er den også på vej til at flade mere ud, når det kommer til smitte i de forskellige aldersgrupper.

Det har specielt været blandt de unge, at der har været udfordringer i den seneste tid, men mandagens tal viser, at de unge er på vej til at få bugt med smitten. Samtidig er niveauet cirka det samme i de ældre aldersgrupper.

- Jeg synes jo, at alt fald i smitten er positivt, uanset hvilken aldersgruppe det sker i. Der er også noget logik i, at smitten er størst blandt de unge, efter skolerne er åbnet igen, men det er dejligt, at det også her går den rigtige vej, og jeg er sikker på, at alle aldersgrupper gerne vil tage et ansvar, siger Lone Becker.

Det er stadig aldersgruppen fra 0-19 år, der har flest smittetilfælde. Der er i den seneste uge fundet 57 tilfælde i den aldersgruppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce