Annonce
Kultur

Talenterne holder åbent hus

Dansk Talentakademi holder nu åbent hus. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Der er åbent hus på Dansk Talentakademi Campus i Holstebro 2. februar.

Holstebro: Der bliver rig mulighed for at kigge forfatterspirerne over skuldrene, se danserne i aktion, gå på opdagelse hos Kunst og Designlinjen og se Musical- og Teaterlinjen optræde. Alt sammen får man nemlig mulighed for at opleve på Dansk Talentakademi, der søndag den 2. februar holder åbent hus.

I løbet af arrangementet kan man møde leder Søren Taaning, tidligere elev Daniel, ansatte og flere af vores nuværende elever, som viser rundt i Campus og fortæller om, hvordan det er at være elev hos Dansk Talentakademi. Sidste år kom en pige helt fra Tønder for at se, om akademiets danselinje var noget for hende.

- Det er altid en fornøjelse at møde nysgerrige unge med ild i øjnene. Når de kommer på besøg fra hele landet, er det fordi, det vi tilbyder er ret unikt også på nationalt plan, siger Søren Taaning, leder af Dansk Talentakademi, og tilføjer:

- Hos os kan alle udforske og udvikle deres kunstneriske udtryk og potentiale i et trygt og fagligt miljø på højt niveau med et stærkt netværk af ligesindede på tværs af kunstarterne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Verdensmesterskabet får ikke lov at smuldre i Struer

Hvis bokseren Dina Thorslund skal miste sit verdensmesterskabsbælte, så lad os håbe, at det kommer til at ske i bokseringen mod en dygtigere modstander, og ikke fordi økonomi og teknikaliteter spænder ben for hende. Da hun for nylig brød med sin hidtidige promotor, det tyske Team Sauerland, stod hun alene tilbage med opgaven at arrangere og finansiere en mesterskabskamp. Det er en stor opgave, som rækker et godt stykke ud over de færdigheder, man slider sig til i et træningslokale, og derfor har bokseren brug for hjælp. Verdensmestre i individuelle publikumssportsgrene findes der ikke mange af i Danmark. Derfor er det en præstation, som har skabt opmærksomhed. Og Struer Kommune har været både dygtig og flittig til at udnytte den potentielle profilering, der ligger i at have en verdensmester i byen. Derfor har kommunen naturligvis også en interesse i, at det fortsat er tilfældet. Og netop derfor ser kommunen også velvilligt på mulighed for et samarbejde - eller en støtte. Detaljerne er endnu ikke klare, men borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) giver i dagens avis udtryk for, at der skal findes en løsning. Nok så vigtigt er det signal, som erhvervsmanden Peter K. Kristensen sender i et læserbrev i dagens avis. Han opfordrer til at støtte projektet og melder sig samtidig klar til selv at gøre det. Det er vigtigt, at dem, der har mulighed for at ændre noget, ikke bare støtter økonomisk med et sponsorat, men også råber lidt og op fortæller om, hvor vigtigt det er at have noget at være fælles om og stolte over. En opbakning som den, erhvervsmandens sender i sit læserbrev, er derfor uendeligt meget værd. Det er uholdbart, hvis bokser og træner selv skal stå for det administrative. Det kan måske lykkes en enkelt gang, men hvis Dina Thorslund skal have mulighed for at koncentrere sig om sporten, må hun finde en ny promotor. Og den opgave er langt nemmere, hvis hun kan demonstrere solid opbakning i baglandet. For selvfølgelig skal verdensmesterskabet forsvares. Og selvfølgelig skal det foregå i Struer denne gang.

Annonce