Annonce
Struer

Tal-krig om overvægtige børn i Struer Kommune: Så mange er der altså ikke

Der er lige nu flere tal fremme om, hvor mange overvægtige børn der egentlig er i Struer Kommune. Genrefoto: Peter Leth-Larsen
Centerchef i Struer Kommune genkender ikke de tal, som i januar blev fremlagt om antallet af overvægtige og svært overvægtige børn i den skolepligtige alder

Struer: Under første punkt på dagsordenen til politikerne i Struer Kommunes børne- og uddannelsesudvalg som onsdag eftermiddag var overskriften "Børn med overvægt".

Sagen, som var en orienterende en af slagsen, var i dagsordenen ikke beskrevet nærmere, men centerchef for Børn og Familiecentret, Tine Hammer, kan oplyse, at politikerne fik fortalt, hvad det egentlig er, Struer Kommune gør for børn med overvægt.

- Det var en orientering om, hvilke tiltag vi har i forhold til sundhedsfremme og behandling for børn med overvægt - herunder overvægtsklinikken - og en oplysning af de tal, vi har for børn med overvægt i Struer Kommune, forklarer Tine Hammer.

Disse tal lyder ifølge centerchefen, at 891 børn, som i skoleåret 2018/19 gik i 0., 1. og 4. klasse samt udskolingen i Struer Kommune, blev vejet. Ud af dem var godt 15 procent overvægtige, mens 5 procent var svært overvægtige.

Altså viste Struer Kommunes egen undersøgelse, at i alt 20 procent af børnene enten var overvægtige eller svært overvægtige.

Jeg synes, vi har en meget velfungerende overvægtsklinik med en god kapacitet, som blev opnormeret med 50 procent i efteråret, men vi er interesserede i at samarbejde med alle, som vil gøre en indsats for børn og unge i Struer Kommune.

Tine Hammer, centerchef, Børn og Familiecentret, Struer Kommune

Genkender ikke tallene

I en artikel her i avisen tilbage i januar refererede Steen Mogensen, som har valgt at starte sit eget sundhedskoncept op med udgangspunkt i Midtpunktet i Hvidbjerg, en undersøgelse fra eSundhed.dk under Sundhedsdatastyrelsen.

Den viser ifølge ham, at halvdelen af børnene i den skolepligtige alder i Struer Kommune betegnes som overvægtige, mens hele 20 procent er svært overvægtige.

- Jeg kan ikke helt genkende tallene i artiklen, og derfor oplyser jeg nu de tal, jeg er vidende om, vi har på området, siger Tine Hammer:

- Jeg synes, vi har en meget velfungerende overvægtsklinik med en god kapacitet, som blev opnormeret med 50 procent i efteråret, men vi er interesserede i at samarbejde med alle, som vil gøre en indsats for børn og unge i Struer Kommune.

Steen Mogensen holder - konfronteret med de nye tal - fast i sine tal og oplyser, at han har dem fra, da han i eftersommeren 2019 sad med i en arbejdsgruppe under Struer Kommune.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce