Annonce
Erhverv

Takeaway var mere populært i foråret: - Jeg tror, tankegangen har ændret sig hos mange

Det var lettere at sælge mad ud af huset under den første nedlukning, end det er lige for tiden. I foråret var der i højere grad fokus på at komme ud og støtte restauranterne, lyder vurderingen fra tre restaurantejere. Arkivfoto: Morten Stricker
Der bliver solgt takeaway på flere af byens restauranter, men det er ikke i samme omfang, som da landet var lukket ned i foråret, lyder det fra restaurantejere. De peger på, at der i foråret var mere fokus på at støtte de lukkede spisesteder.

Holstebro: Aytac Akkaya kan kigge ud over de 100 tomme pladser i sin restaurant. Han tripper for at se dem være fyldt med glade gæster igen, men lige nu må han vente.

Som et lille plaster på såret kan han gå ud i køkkenet, hvor der trods nedlukningen stadig er liv. Restaurant Sprød er nemlig en af de restauranter, der laver mad ud af huset. Det gjorde den også i foråret, da Danmark for første gang var lukket ned.

På mange måder minder denne omgang nedlukning om den i foråret, men ifølge Aytac Akkaya er der en væsentlig forskel.


Det er jo en uvis tid for mange, og flere er måske bekymrede for at blive smittet, hvis de skal ud at hente mad. Så jeg klager ikke, og jeg er glad og taknemmelig for dem, der støtter os.

Aytac Akkaya, Restaurant Sprød.


- Vi sælger slet ikke lige så meget takeaway som sidste gang. Under første nedlukning var folk meget opmærksomme på at støtte de lokale restauranter, men jeg tror ikke helt, at tankegangen er den samme nu, siger han.

Det skal dog ikke komme til at lyde som en klagesang fra Aytac Akkayas side, for han har fuld forståelse for, at det ikke er restauranternes økonomi, der fylder i bevidstheden hos alle borgere.

- Det er jo en uvis tid for mange, og flere er måske bekymrede for at blive smittet, hvis de skal ud at hente mad. Så jeg klager ikke, og jeg er glad og taknemmelig for dem, der støtter os, siger han.

Annonce

Skal kæmpe hårdere

Det er ikke kun Aytac Akkaya og Restaurant Sprød, der sender færre kuverter ud af huset under denne nedlukning. Også hos Brasserie Ekte var der mere at se til i foråret.

- Jeg synes stadig, vi sælger mange menuer, men vi solgte helt sikkert mere sidste gang. Der kunne vi også holde åbent for takeaway i hverdagene, og nu giver det kun mening for os at gøre det i weekenderne, siger Ertugrul Dogan, der ejer restauranten.

Hvor der i foråret var en større lyst til at hente takeaway hos de lukkede restauranter, fordi mange også ønskede at støtte det coronaramte erhverv, skal restauranterne i denne omgang kæmpe hårdere for at nå ud til kunderne. Det er i hvert fald opfattelsen hos Restaurant Ja.

- Folk henter ikke bare mad for at gøre det. Sidste gang kunne vi sælge det meste som takeaway, men det går ikke denne gang. Nu skal det være lidt ekstra lækkert, så vi skal være skarpe, men det er også fedt at være tvunget til at tænke kreativt, siger Emil Andreasen, der er medejer af restauranten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce