Annonce
Sport

Tak for sidst, Skjern: Det er et rigtig godt tidspunkt, vi har fundet noget momentum

Allan Damgaard og co. har virkeligt fundet noget momentum. Det gik onsdag aften ud over rivalerne fra Skjern, der blev sendt hjem med en sæk på otte mål, hvilket også gør, at TTH nu er bedre end rivalerne indbyrdes. Foto: Morten Stricker
TTH Holstebro kiggede en smule bekymret ind i februar måned med et svært kampprogram - og forlader måneden med moral, selvtillid og momentum efter storsejr over ærkerivalerne Skjern.

Holstebro: I januar måned var det med uro i maven, TTH Holstebro rendte rundt i Gråkjær Arena og forberedte sig på anden halvdel af sæsonen.

Holdet var gået på pause med et hjemmebane-nederlag til Fredericia og en trup, hvor skaderne stod i kø. Og nu ventede en februar måned snart med et svært kampprogram, der indeholdte fire kampe mod GOG, BSH, Aarhus og Skjern.

Nu, tre sejre og et nederlag senere, synger måneden på sidste vers og TTH ligger solidt placeret på en tredjeplads i ligaen.

- Da vi stod i januar og kiggede ind i det program, så glædede vi os selvfølgelig til nogle spændende kampe, men stod også med en smule frygt. GOG, BSH og Skjern er altid svære at møde og Aarhus på udebane er bare traditionelt en svær kamp for os. Så det er fedt at være kommet så godt igennem det, konstaterer Allan Damgaard.

Sidste søm i en vellykket måned kom med en ganske overbevisende sejr på 38-30 over Skjern onsdag aften. I en kamp, hvor hjemmeholdet næsten fra start til slut virkede i fuld kontrol.

Annonce

Hævn og momentum

TTH Holstebro havde da også noget at revanchere, efter de to rivalers møde tidligere på sæsonen. Her vandt Skjern 37-31 efter undervejs at have været foran med 12 mål, hvilket bestemt ikke var noget, man var stolte af i TTH-lejren.

- Det var bare en kamp, vi rigtig gerne ville revanchere, og det synes jeg også vi får gjort. Vi spiller på et utroligt højt niveau i dag, både offensivt og defensivt, og så gør det ikke noget, at der var et par fejl undervejs. Vi arbejder os bare stille og roligt ind i kampen og føler os hurtigt ovenpå, fortæller Allan Damgaard.

Kampen i tal

TTH Holstebro - Skjern 38-30 (16-13)

HTH Herreligaen, 22. runde

Stillinger undervejs: 3-3, 4-5, 7-7, 10-9, 13-10, 16-13, 18-15, 22-18, 26-20, 30-23, 33-27, 38-30.

Mål, TTH: Aaron Mensing 12, Magnus Bramming 7, Kay Smits 7, Christian Jensen 6, Allan Damgaard 3, Odinn Rikhardsson 1, Christoffer Cichosz 1, Jesper Munk 1.

Topscorere, SKJ: Jesper Konradsson 7, Anders Eggert 6.

Udvisninger: TTH 2, SKJ 4.

Den erfarne playmaker mener, at man begynder at kunne se tegningerne til holdets topniveau. De nye spillere har fundet sammen og systemerne sidder i skabet.

- Forskellen på hvordan vi spillede for et par måneder siden er himmelvid. Der kan man bare mærke inde på banen, at vi er vokset som hold, siger Allan Damgaard.

Og det er sådan set ikke så tosset, når man står med halvandet ben i slutspillet og ligger til at tage point med over i sæsonfinalen.

-Det er bare et meget godt tidspunkt at finde noget momentum på, griner han.

Annonce

Noget særligt

Mens Allan Damgaard gennem årene har haft sin andel af op- og nedture mod Skjern, var det første gang hollandske Jorn Smits stod i det vestjyske rivalopgør.

- Alle har på forhånd fortalt mig om det har store derby, hvor der var en helt særlig stemning, og det kunne man godt mærke, selvom tilskuerne manglede. Så det var fedt at prøve og fedt at slå Skjern, siger Jorn Smits.

- Når du kommer som ny spiller midt i en sæson, er det lidt svært at falde ind, men jeg synes jeg er ved at være der. Især defensivt, hvor jeg har fået en del spilletid og ansvar, siger Jorn Smits. Arkivfoto: Morten Stricker

Den ældste af holdets to hollandske brødre trådte til i vinterpausen som vikar for langtidsskadede Johan Meklenborg. Derfor har han også skulle arbejde med at lære både nye holdkammerater og nye systemer på kort tid.

- Når du kommer som ny spiller midt i en sæson, er det lidt svært at falde ind, men jeg synes jeg er ved at være der. Især defensivt, hvor jeg har fået en del spilletid og ansvar, siger Jorn Smits.

Med fire kampe tilbage af grundspillet og kampe mod TMS Ringsted, Lemvig-Thyborøn, Kolding og Aalborg har TTH fem point ned til Sønderjyske på femtepladsen, der ikke får point med over i slutspillet. Derfor står Søren Hansens med rigtig gode kort på hånden til at skabe sig et godt udgangspunkt, når spillet om semifinalerne går i gang.


Forskellen til hvordan vi spillede for et par måneder siden er himmelvid. Der kan man bare mærke inde på banen, at vi er vokset som hold.

Allan Damgaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce