Annonce
Lemvig

Tak for de små entrepriser - de har givet lokal arbejde

Sådan kommer nybyggeriet til at se ud. Model: Vilsbøll & Poulsen
Allerede inden nytår går arbejdet i gang med tredje og sidste del af ombygningen af den gamle handelsskole

Lemvig: - Nu vil jeg tage en anden hat på, nemlig som håndværker og ikke som byrådsmedlem. Og så vil jeg viderebringe en ros til byrådet fra mine kollegaer, fordi kommunen har delt arbejdet med den sidste del af handelsskolen op i små entrepriser. Det gør, at de lokale har kunnet byde på det, og mange har fået arbejdet. Det beholder mange af pengene hjemme i lokalsamfundet. Store entrepriser gør, at arbejdet går til større virksomheder uden for kommunen.

Sådan sagde Venstre-manden Søren V. Jensen, da byrådet gav grønt lys for, at nu kan byggeriet af den sidste del af den gamle handelsskole gå i gang. Der er revet ned, og licitations-resultatet har betydet, at man kan gå i gang for de 12 millioner kroner, der er afsat.

- Der skulle kun få justeringer af resultatet til, så vi kunne sige god for at gå videre og give arbejdet til de lavest bydende, sagde udvalgsformand Steffen Damsgaard (V).

Det betyder, man nu snart kan sætte punktum for den store ombygning, efter kommunen overtog handelsskolen ved fusionen mellem gymnasiet og handelsskolen. Dette er tredje og sidste etape, der nu gang gå i gang, efter man har revet en del af skolen ned for at give plads til nybyggeri og renovering af det tilbageblevne.

Der forventes byggestart allerede inden nytår

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

De svedte for at bekæmpe kræft

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce