Annonce
Erhverv

Taber 24 millioner på mink: Alle dyr er pelset ned

En af Danmarks største minkfarme, Sdr. Vosborg Mink ved Tvis, står tom, efter at ejerne har valgt at pelse hele besætningen ned. Foto: Kim Haugaard/Scanpix
De lave priser på minkskind betyder, at pelsdyrfirma har måtte indkassere et tab på 24 millioner kroner sidste år - medejer trådt ud af selskabet.

Tvis: En af Danmarks største minkfarme, Sdr. Vosborg Mink, som ligger mellem Ulfborg og Vemb, står tom, efter at ejerne har valgt at pelse hele besætningen ned. Det samme gælder Tvis Pelsdyrfarm.

”På grund af pt. ugunstige priser på minkskind er besætningerne på minkfarmen i Sønder Vosborg og minkfarmen i Tvis pelset ned,” skriver selskabet Ove Jensen Tvis Pelsdyrfarm ApS i deres seneste regnskab.

De lave priser på minkskind betyder samtidig, at selskabet har måtte indkassere et tab på 24 millioner kroner sidste år, hvoraf stort set hele underskuddet stammer fra Sdr. Vosborg Mink.

Farmen blev bygget i 2016, da den seneste periode med tårnhøje priser på minkskind netop var slut. Den blev opført sammen med en anden af landsdelens store minkavlere, Bo og Lone Kloster, der dog ikke længere er en del af selskabet.

Ifølge regnskabet formåede Bo og Lone Kloster ikke at overholde deres forpligtelser til banken, der i januar i år derfor opsagde engagementet for hele minkfarmen.

- Det er ikke noget, vi har lyst til at tale om nu. Vi tror på pelsdyrbranchen, og vi skal nok klare os, siger Inger Jensen til Børsen.

I regnskabet for Ove Jensen Tvis Pelsdyrfarm ApS hedder det:

”Den 31. januar 2019 opsagde bankforbindelsen i dattervirksomhedens associerede virksomhed Sønder Vosborg Mink I/S hele engagementet til fuld indfrielse som følge af medinteressents misligholdelse af indbetalingsforpligtelse til banken.”

”På grund af misligholdelsen blev interessentskabsaftalen opsagt og medinteressenten er udtrådt af interessentskabet. Dattervirksomheden har herefter overtaget alle aktiver og forpligtelser i interessentskabet og har fået tilført den nødvendige likviditet til driften. Det forventes, at bankengagementet i dattervirksomheden er fuldt indfriet inden udløbet af det kommende regnskabsår.”

Denne store nye minkfarm, Sdr. Vosborg Mink, blev bygget i 2016, men i år har minkfarmen stået hel tom, og alle mink er pelset ned på grund af lave minkpriser, og samtidig er Bo Kloster udtrådt af selskabet. Foto: Morten Stricker.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce