Holstebro

Tørnæs: Der var ingen på ejendommen, da branden opstod

Branden opstod her på Sørvadvej 21. Hverken brandvæsen eller ejeren af ejendommen, Jørgen Tørnæs, har umiddelbart noget bud på, hvad der kan have antændt ilden. Foto: Johan Gadegaard
Det var lidt af et lykketræf, at ildebranden på Jørgen Tørsnæs' gård med 2200 grise blev opdaget så hurtigt. Et kvarter mere, og det havde udviklet sig til en storbrand, vurderer indsatsleder.

Nr. Felding: Ejeren af den svinestald på Sørvadvej ved Nr. Felding, som stak i brand tidligere på dagen, har umiddelbart ingen forklaring på, hvad der kan have antændt halmen lige udenfor stalden med de 2200 grise.

- Der var ingen på ejendommen, da branden opstod. Det var faktisk rottefængeren, som var ude for at lægge gift, som opdagede, at der var opstået ild i lidt halm, og som slog alarm, fortæller Jørgen Tørnæs, der har grise på tre ejendomme i området.

To grise med brandskader måtte aflives, men de øvrige grise har gennemgået to dyrlægetjek og er alle erklæret uskadte.

Det er billigt sluppet, taget tirsdagens meget voldsomme blæsevejr i betragtning, siger indsatsleder Anders Frederiksen fra Nordvestjyllands Brandvæsen, der modtog alarmen klokken 13.37 tirsdag.

- Et kvarter mere, og det havde udviklet sig til en storbrand. Gården ligger strategisk rigtig dårligt - vinden stod lige ind over gården. Havde den bare blæst ud over markerne, var det anderledes uproblematisk, fortæller indsatslederen.

Det lykkede brandfolkene at slukke ilden hurtigt ved at lægge det, man kalder ”en knibtang”.

- Vi holdt halmen væk fra gården ved at gå ind fra to sider. Samtidig satte vi ind i selve stalden, så faktisk var det fra tre sider, vi gik ind, fortæller Anders Frederiksen.

Kort før klokken 17 var ilden i tagkonstruktionen helt slukket. I alt ti mand, en sprøjtevogn, to tangvogne og en stigevogn var i aktion.

Jørgen Tørnæs forventer at skulle udskifte cirka 3000 kvadratmeter af svinestaldens tagkonstruktion, som er blevet beskadiget af flammerne.

0/0
Annonce
Holstebro

Gymasieelever forbydes at gå før tid ved eksamen

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

FOA: - Det er løftebrud, det vil ikke virke, og det vil føre til yderligere personaleflugt

Holstebro For abonnenter

Først fyret, så forflyttet og frataget muligheden for at sige ordentligt farvel

Holstebro

Stings egne folk må tage hjem efter koncert - kunne ikke få hotelseng

Holstebro

Jørn Bruun: - Rock i Holstebro skal blive ved med at nytænke

Annonce