Annonce
Læserbrev

Tør man tage et opgør med dansk våbenindustri?

Debat: Den 7. april hører vi i radioen en overordnet styringschef fra Værnsfælles Forsvarskommando omtale det nye F-35 flys ankomst til landet som en stor festdag for Danmark.

Vi kan nu opfylde de forpligtigelser, som vi lader os pålægge fra NATO og USA´s side. Man kan spørge sig selv, og de politikere der har lagt stemmer til denne handel, om vi nu er mere trygge?

Men det hele er en win-win-situation, får man fortalt, da mange af delene til F-35 flyene bliver fremstillet i Danmark. Den danske våbenindustri er i fremgang. Der er krige nok i verden til at holde en pæn og fremadstræbende udvikling i den danske våbenindustri.

Annonce

Og hvis man gik til våbenindustriens årsmøde i Bellacenteret 5. februar 2020, ville man høre følgende budskab fra brigadegeneral og forsvarsattaché i Kina og Korea, Ole Kværnø: ”Alle os, der er involveret i død og vold, kan sove trygt. Der er arbejde nok til os alle”.

Forsvarsminister Trine Bramsen talte også på dette årsmøde, og roste samarbejdet mellem Forsvaret og Dansk våbenindustri. Man undrer sig; en Socialdemokrat? Hvor trygt kan vi sove? Er det lige meget, hvad vi fremstiller på vore arbejdspladser? Kan vi være stolt af, at vi har en våbenindustri i Danmark?

Mit svar er nej.

Er vi virkelig befolket med politikere, der kan bilde det danske folk ind, at vi gør en forskel med vores krigs deltagelse, og at våbenindustriens fremdrift og nye arbejdspladser er værd at juble over. Mange toppolitikere gør karriere i forsvaret og avancerer  i et politisk parti. Også de er med til at fremdyrke simple instinkter og et militaristisk moralkodeks, hvor man som fornærmede børn hører, de udskælder og håner Forsvarsministeren for manglende ”respekt” for Værnsfælles Forsvarskommandos generaltitler.

Tænk på de nylige udtalelser fra Venstres formand Jacob Ellemann Jensen om forsvarsministeren. Moraliseren på laveste plan. Kan man have tiltro til sådan en politiker.

Den siddende regering kan gøre en forskel. Men er der stadig progressive og nytænkende Socialdemokrater, der tør, vil og har indflydelse til at gøre op med den skammelige forsvarspolitik, som Danmark er fedtet ind i.


Er der stadig progressive og nytænkende Socialdemokrater, der tør, vil og har indflydelse til at gøre op med den skammelige forsvarspolitik, som Danmark er fedtet ind i?


Tør man tage et opgør med dansk våbenindustri?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce