Annonce
Lemvig

Budgetforlig: Lemvig Sundhedshus kan endelig blive en realitet

Lone Pilgaard Sørensen (S): Fornuftigt vi bygger nyt, så tilbudene ikke skal tilpasses bygningen, men omvendt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Glæden var stor over, at regionen giver penge til sundhedshuset, og byrådet tog herefter de nødvendige beslutninger.

Lemvig: Der var nærmest opfordringer om at give et tredobbelt hurra i byrådssalen, da man glædede sig over, at Region Midtjyllands politikere har indgået et budgetforlig, hvor der er sat penge af til at virkeliggøre Lemvig Sundhedshus.

Men selv om borgmester Erik Flyvholm indledte punktet med den glædelige meddelelse, så mente han nok, at leve-råbene skulle vente til indvielsen.

Glæde var der dog i byrådet, da man nu kunne konstatere, at mange års forhandlinger og kamp er endt godt, og kommune og region vil stå bag det sundhedshus, som vil stå klar til marts 2021 - hvis tidsplanen holder.

Der var flere punkter omkring sundhedshuset på dagsordenen. Formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V) fik først godkendt den helhedsplan, der skal ligge til grund for Lemvig Sundhedshus.

- Den oprindelige plan fra 2015 holder ikke længere, så denne er justeret til de nye behov, sagde han.

Han oplyste, at på nuværende tidspunkt vil regionen etablere en ny flerlægepraksis som regional lægeklinik. Regionen vil etablere en akut-klinik med behandler-sygeplejersker, røntgen, blodprøvetagning, vagtlæge og præhospital.

Kommunen har på nuværende tidspunkt planer om en sår- og sygeplejeklinik og fleksible lokaler til mange forskellige kommunale formål.

Både kommune og region vil finde frem til de endelige tilbud, når byggeriet skal projekteres.

Tidsplanen siger, at sundhedshuset projekteres og sendes i udbud hen over nytåret. I februar godkender kommune og region det. Der er byggestart i februar. I april overtaget Lemvig Kommune den byggegrund, der kommer, når regionen river østfløjen ned. I juli 2020 vil lægeklinikken komme i brug, og i 2021 skulle det hele stå klar.

Byrådet frigav den million kroner, regionen skal have for byggegrunden, samt en million kroner til projekteringen af projektet. Der er i alt 17 millioner kroner at tage af på nuværende tidspunkt.

Lone Pilgaard Sørensen (S) havde rosende ord til hele projektet, hvor borgernes ønsker er kommet med i den nye helhedsplan.

- Regionen har også besluttet at afsætte penge, og det indfrier vore forventninger, og vi imødeser de synergier, der kommer ud af samarbejdet. Jeg synes, det er godt, vi bygger nyt, da vi så får fleksible lokaler, og det ikke er tilbudene, der skal indrettet sig efter lokalerne, men omvendt, sagde hun.

Susanne Buch Nielsne (SF) havde været med til at sikre de regionale penge i regionsrådet, og hun så også frem til det færdige projekt.

- Sygehuset emmer i dag af, at det er hyggeligt, rart og venligt, og jeg er sikker på, at den stemning vil blive bevaret, når der bygge som og bygges nyt og kommer flere aktiviteter. Og så er det vigtigt, at rehabiliteringsafdelingen bliver der, selv om den i dag ledes fra Hammel. Det er meget vigtigt, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce