Annonce
Lemvig

Budgetforlig: Lemvig Sundhedshus kan endelig blive en realitet

Lone Pilgaard Sørensen (S): Fornuftigt vi bygger nyt, så tilbudene ikke skal tilpasses bygningen, men omvendt. Arkivfoto: Morten Stricker.
Glæden var stor over, at regionen giver penge til sundhedshuset, og byrådet tog herefter de nødvendige beslutninger.

Lemvig: Der var nærmest opfordringer om at give et tredobbelt hurra i byrådssalen, da man glædede sig over, at Region Midtjyllands politikere har indgået et budgetforlig, hvor der er sat penge af til at virkeliggøre Lemvig Sundhedshus.

Men selv om borgmester Erik Flyvholm indledte punktet med den glædelige meddelelse, så mente han nok, at leve-råbene skulle vente til indvielsen.

Glæde var der dog i byrådet, da man nu kunne konstatere, at mange års forhandlinger og kamp er endt godt, og kommune og region vil stå bag det sundhedshus, som vil stå klar til marts 2021 - hvis tidsplanen holder.

Der var flere punkter omkring sundhedshuset på dagsordenen. Formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær (V) fik først godkendt den helhedsplan, der skal ligge til grund for Lemvig Sundhedshus.

- Den oprindelige plan fra 2015 holder ikke længere, så denne er justeret til de nye behov, sagde han.

Han oplyste, at på nuværende tidspunkt vil regionen etablere en ny flerlægepraksis som regional lægeklinik. Regionen vil etablere en akut-klinik med behandler-sygeplejersker, røntgen, blodprøvetagning, vagtlæge og præhospital.

Kommunen har på nuværende tidspunkt planer om en sår- og sygeplejeklinik og fleksible lokaler til mange forskellige kommunale formål.

Både kommune og region vil finde frem til de endelige tilbud, når byggeriet skal projekteres.

Tidsplanen siger, at sundhedshuset projekteres og sendes i udbud hen over nytåret. I februar godkender kommune og region det. Der er byggestart i februar. I april overtaget Lemvig Kommune den byggegrund, der kommer, når regionen river østfløjen ned. I juli 2020 vil lægeklinikken komme i brug, og i 2021 skulle det hele stå klar.

Byrådet frigav den million kroner, regionen skal have for byggegrunden, samt en million kroner til projekteringen af projektet. Der er i alt 17 millioner kroner at tage af på nuværende tidspunkt.

Lone Pilgaard Sørensen (S) havde rosende ord til hele projektet, hvor borgernes ønsker er kommet med i den nye helhedsplan.

- Regionen har også besluttet at afsætte penge, og det indfrier vore forventninger, og vi imødeser de synergier, der kommer ud af samarbejdet. Jeg synes, det er godt, vi bygger nyt, da vi så får fleksible lokaler, og det ikke er tilbudene, der skal indrettet sig efter lokalerne, men omvendt, sagde hun.

Susanne Buch Nielsne (SF) havde været med til at sikre de regionale penge i regionsrådet, og hun så også frem til det færdige projekt.

- Sygehuset emmer i dag af, at det er hyggeligt, rart og venligt, og jeg er sikker på, at den stemning vil blive bevaret, når der bygge som og bygges nyt og kommer flere aktiviteter. Og så er det vigtigt, at rehabiliteringsafdelingen bliver der, selv om den i dag ledes fra Hammel. Det er meget vigtigt, sagde hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce