Struer

Tæt på en beslutning: Nu får pladsen både bølge og bænke

Under en bearbejdning af det oprindelige forslag er Struer Kommune nået frem til, at der skal etableres en bølge ned over pladsen, hvor der bliver plads til nogle mindre opholdsarealer med både bænke og beplantning. Skitse: Struer Kommune
Struer Kommune nærmer sig en beslutning om, hvad der skal ske på den åbne plads mellem rådhuset og på den østlige del af parkeringspladsen ved Smedegade.

Struer: Struer Kommune er kommet et skridt videre og snart klar til at offentliggøre de endelige planer for, hvordan den åbne plads mellem rådhuset og SuperBrugsen i Smedegade kommer til at tage sig ud, når den får ny belægning.

Da de første skitser blev fremlagt for byrådet i slutningen af januar, blev de modtaget med udelt begejstring, og medlemmerne af teknik-, miljø- og klimaudvalget har nu haft en mere detaljeret plan for, hvad der kommer til at ske, til debat.

Den overordnede plan er stadigvæk at få skabt sammenhæng mellem hele arealet fra det lille torv ved Super Brugsen og ind over den åbne plads til gågaden og videre ned til havnen via trappen ned forbi rådhuset.

Det skal være en plads, hvor man får lyst til at slå sig ned. En plads der bliver brugt.

Marianne Bredal (V), formand, teknik-, miljø- og klimaudvalget, Struer Kommune.

Sammenhæng

Belægningen bliver derfor den samme som på gågaden, men som noget nyt i forhold til forslaget, som det blev fremlagt i sin foreløbige form i januar, er der tilføjet en bølge ned gennem den miderste del af pladsen, hvor der blandt andet bliver etableret bænke og nogle afgrænsede små opholdsarealer, hvor belægningen bliver af chaussesten, som på hele pladsen ned i Lydens Have ved brobuerne.

- Det skal være en plads, hvor man får lyst til at slå sig ned. En plads der bliver brugt, understreger formanden for teknik-, miljø- og klimaudvalget i Struer Kommune, Marianne Bredal (V).

Men samtidig bliver det også muligt at bruge pladsen i sin fulde udstrækning til et større arrangement med både pavilloner og telte.

15,5 millioner kroner

Der ud over er der tegnet en skøjtebane ind på skitserne.

Men medlemmerne af teknik-, miljø- og klimaudvalget mener ikke, at den bør med i det endelige projekt.

- Skal den med i projektet, skal den være større end det skitserede, og så må det være en selvstændig sag for byrådet, fortæller Marianne Bredal efter et udvalgsmøde torsdag eftermiddag.

Struer Kommune forventer at hele den planlagte omlægning af arealet fra Smedegade og ned over rådhuspladsen kommer til at koste 15,5 millioner kroner, og efter en godkendelse af planerne i teknik-, miljø- og klimaudvalget bliver skitserne nu sendt videre til økonomiudvalget.

Men i sidste ende bliver det op til det samlede byråd at beslutte, hvad der skal ske, inden der kan sendes et projekt i licitation og arbejdet kan gå i gang.

Går det som forventet, kan den nye plads indvies engang i løbet af foråret 2020.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Holstebro For abonnenter

Det er ikke EU’s opgave at lave kønskvoter og at opbygge en hær

Vinderup For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Holstebro

Politikers søn fik dramatisk start: Rutinetjek endte i akut kejsersnit, elektrochok og tarmoperation

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Annonce