Annonce
Holstebro

Tålmodigheden er brugt op: Nu fortsætter dæmningsplaner

- Vi er 27 folkevalgte, og vi har lavet forhandlinger og aftaler med alle andre parter i sagen. Det er tid til at komme videre, siger Karsten Filsø om kommunens dæmningsplaner. Foto: Morten Stricker
Uanset om man når til enighed med Danmarks Naturfredningsforening eller ej, fortsætter Holstebro Kommune nu med planerne om at lave dæmning, der skal forhindre oversvømmelser.

Holstebro: Tallene taler deres eget sprog, hvis man spørger teknik - og miljødirektør Anders Debel.

De seneste oversvømmelser af Holstebro har i vandmængde karakteristik af en 30-års hændelse, der var tilfældigheder fra ikke at ende som en 100-års hændelse.

Den kommer blot fem år efter en 25-års hændelse.

- Det er det billede, som politikerne også ser ind i, siger Anders Debel.

Han venter på at svar fra Danmarks Naturfredningsforening i endnu en forhandlingsrunde om, hvorvidt man kan nå til en fredelig aftale på kommunens plan om at bygge et dæmningsanlæg, der skal kunne holde vandet tilbage, inden det i store mængder suser ned gennem byen og oversvømmer kolonihaver og huse.

Men uanset svaret fra Danmarks Naturfredningsforening, der er de eneste, som kommunen ikke har kunnet få med på planen, så har politikerne besluttet sig for at gå videre:

- Så må de komme med en indsigelse, og så må det tage den tid, det tager, at få den behandlet i Miljø- og Fødevareklagenævnet. Vi mener ikke, at vi kan vente længere , siger formand for kommunens natur- og miljøudvalg, Karsten Filsø (SF).

Annonce

Beklager manglende aftale

Karsten Filsø fortæller, at politikerne ikke vil vente længere med den plan, som, de mener, er den rigtige:

- Vi er 27 folkevalgte, og vi har lavet forhandlinger og aftaler med alle andre parter i sagen. Det er tid til at komme videre, siger han.

Han beklager, at det ikke er lykkedes at nå til enighed med naturfredningsforeningen.

- Kommer der en indsigelse, som det tyder på, så håber vi, at sagen kan blive behandlet som en såkaldt "Fast Track", der betyder, at den kan blive behandlet hurtigere end normale sager i klagenævnet, siger Filsø.

Normalt er sagsbehandlingstiden op mod et år.

Ifølge teknik- og miljødirektøren har kommunen fået alle andre parter med på dæmningsprojektet. Det er både landmænd og lystfiskere. Både Miljøministeriet og Kulturarvstyrelsen, der begge har vetoret, har accepteret byggeriet.

- Det er kun Danmarks Naturfredningsforening, det ikke er lykkedes at få en aftale med, siger Anders Debel.

Næste skridt bliver nu, at kommunen gør den endelige projektering klar, hvorefter der skal være en høringsperiode i fire uger, før projektet kan udbydes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Når rådhuset genåbner: Vil du ind - skal du bestille en tid

Annonce