Annonce
Struer

Syv virksomheder fra hele Europa søger mod Struer

Så er der liv i det nye Sound Hub. Foto: Johan Gadegaard

Lidt byggerod var bare med til at understrege, at der skete noget spændende og noget nyt, da syv virksomheder fra hele Europa onsdag formiddag rykkede ind i det nye Sound Hub.

Struer: Håndværkerne er stadigvæk i fuld gang med ombygningen af B&Os tidligere Fabrik 1, hvor Struer Kommune og en stærk gruppe af investorer satser på at gøre det attraktivt for virksomheder med ambitioner om at udvikle nye produkter inden for lyd og akustik at søge mod Struer for at udvikle deres produkter og måske etablere sig permanent i et nyt Sound Hub.

Men i stedet for at være et irritationsmoment var det nærmere en fordel, da syv virksomheder fra hele Europa onsdag formiddag var samlet for at komme videre i et accellerator-forløb, som blev indledt, da de var i Struer for første gang i starten af november.

Lidt byggerod var bare med til at understrege, at der var gang i noget nyt og spændende, og allerede under de indledende øvelser ser det ud til at blive en succes.

Annonce

De syv virksomheder

SPECIALWAVES S.R.L., ItalienSTEENSSEN Aps, DanmarkDocumentary Design GbR // Mapuguaquén, Tyskland/ChileDistopik d.o.o., SlovenienMuuselabs NV, BelgienAVAtronics, SchweizPolsek, Holland

Jeyran Hezavih (t.h.) og Amir Farahani fra det schweiziske firma Avatronics har allerede nu haft stor glæde af at kunne få adgang til de mange testfaciliteter, som de får til rådighed i det nye Sound Hub Denmark i Struer. Foto: Johan Gadegaard

Forlænger opholdet

Inde på basen i det nye Sound Hub får de hver deres arbejdsplads, og flere af virksomhederne har allerede gjort brug af de forskellige test-faciliteter, som det nye Sound Hub har til rådighed via et tæt samarbejde med både B&O og Harmann.

Andre har været i kontakt med lokale underleverandører, som kan hjælpe med at få sat nogle helt konkrete produkter i produktion, og andre starter helt fra bunden.

Alt sammen noget, der skal arbejdes videre på, og flere af virksomhederne har allerede nu besluttet sig for at forlænge deres ophold i Struer, og direktøren for det nye Sound Hub, Peter Petersen, har fundet boliger til dem på Hunsballevej,

- Vi vil heller ikke afvise, at vi gerne vil have etableret et mere permanent samarbejde med det nye Sound Hub, fortalte Jeyran Hezaveh fra det schweiziske firma Avatronics, da hun onsdag middag gik ind til næste seance i forløbet, som gik ud på at gøre virksomhederne endnu bedre rustet til at finde investorer, som vil være med på at udvikle deres idéer.

Gerne med base i Struer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce