Holstebro

Ansatte spiser smertestillende: Syv ud af ti frygter at blive nedslidt

Fødevareforbundet har fået lavet en undersøgelse blandt sine vestjyske medlemmer, der viser, at seks ud af 10 har været nødt til at spise smertestillende medicin eller få behandling på grund af arbejdet. I resten af befolkningen er tallet kun halvdelen. Arkivfoto.
De spiser smeretestillende medicin, frygter at blive nedslidte og vil ikke anbefale deres eget arbejde til deres børn. Fødevareforbundet vil have en klar tilbagetrækningspolitik.

Nordvestjylland: Der er behov for et sæt klare regler, der gør, at man kan trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet - også uden at man først er blevet syg af sit arbejde.

Det siger formand for Fødevbareforbundet i Midt- og Vestjylland, Steen Hartmann.

- Når der kommer en nyt medlem ind i faget, så skal de være på arbejdsmarkedet til de 74 år. Jeg siger for sjov til dem, at de lige så godt kan begynde at spare op til en kiste, for det holder de ikke til, siger Steen Hartmann.

Fødevareforbundet har fået lavet en undersøgelse blandt sine vestjyske medlemmer, der viser, at seks ud af 10 har været nødt til at spise smertestillende medicin eller få behandling på grund af arbejdet. I resten af befolkningen er tallet kun halvdelen.

- Det er skræmmende høje tal, siger Hartmann, der organiserer blandt andet bagere, slagterimedarbejdere og ansatte på mejerier.

Han er derfor glad for, at tilbagetrækning er kommet på dagsordenen. Men han har brug for mere konkrete løfter fra politikerne.

- Vores medlemmer begynder ofte tidligt på arbejdsmarkedet, og det er altså ikke realistisk, at alle går fra slagterimedarbejder til ingeniør i løbet af deres arbejdsliv. Det er ofte hårdt fysisk arbejde, og derfor har vi brug for nogle rettigheder.

Man skal ikke være syg

Undersøgelsen over medlemmernes trivsel viser også, at syv ud af ti medlemmer af Fødevareforbundet frygter at blive fysisk nedslidte af deres arbejde.

Det er markant mere end hos danskerne generelt. Her er det "blot" 21 procent, der frygter fysisk nedslidning.

- Tallene viser med al tydelighed, at der er behov for, at der sker noget. Forringelsen af efterlønnen har været meget problematisk for vores faggruppe, og vi har folk, der ikke kan holde til arbejdet, men som ikke kan komme på andre ordninger, siger Steen Hartmann.

Men der er blandt andet seniorførtidspensions-ordningen. Er det ikke det, den skal tage højde for?

- Vi har kommuner i vores område, der aldrig har sendt nogen på seniorførtidspension. Og den ordning er lavet for folk, der er syge. Vi skal da have en ordning, der gør, at man ikke behøver at være syg for at kunne trække sig tilbage, hvis man eksempelvis har været 40 år på arbejdsmarkedet med hårdt fysisk arbejde, siger Steen Hartmann.

Faktisk viser Fødevareforbundets egen undersøgelse, at kun 15 procent af medlemmerne i det vestjyske vil anbefale deres eget arbejde til deres børn. For resten af befolkningen er det næsten 60 procent.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Det begyndte med en operation og en idé: Familievirksomhed tredobler overskuddet

Struer

Ny daginstitution med et grønt twist på vej i Struer

Mærkedage For abonnenter

Restauratøren fik sig en strandbar i fødselsdagsgave

Lemvig

Opdateret: Bilist på sygehuset efter færdselsulykke på Ringkøbingvej

112

Advarer mod gastyve

Erhverv

Huskøbere søger væk fra de større byer

Danmark For abonnenter

Far, mor og søn blev dræbt i flystyrt på Island: Svært at fatte, hvad der er sket

Holstebro

80-årig dame fra Holstebro mistede livet: Usikret overkørsel får stor del af skylden for dødsulykke

112

Taget to gange på to timer på samme vej

Annonce