Annonce
Alarm 112

Syv får døde natten til lørdag - Jørgen tager nu resten hjem

Fåret her er ikke fra det seneste tilfælde, men et af dem, som fandt sted tidligere i den forgangne uge, forklarer Jørgen Blazejewicz. Privatfoto
Indehaver af Storålam, Jørgen Blazejewicz, har siden begyndelsen af november mistet 46 får til, hvad, han er sikker på, er ulven.
Annonce

Asp: Natten mellem fredag og lørdag døde syv får i et område ved Asp efter, hvad der i Jørgen Blazejewicz øjne kun kan have været et ulveangreb.

Jørgen Blazejewicz, der er indehaver af Storålam og dermed også de døde får, som skulle have haft lam til maj, kan også berette om andre tilfælde med døde får den seneste tid.

- Det her er tredje gang på en uge, og vi har besluttet at tage fårene hjem. Vi synes ikke, vi kan blive ved med at arbejde med det her, siger Jørgen Blazejewicz:

- Vi har nu 46 døde i alt i den flok. Det er sket løbende fra tilbage i begyndelsen af november.

Jørgen Blazejewicz forklarer, at dem, der bor på gården ved området, hvor fårene gik, har set en ulv på en bakketop og forsøgt at skræmme den væk.


Vi har taget 262 får med hjem, og det ender med en regning på 30.-35.000 kroner til vognmand og foder.

Jørgen Blazejewicz, indehaver, Storålam


Det lykkedes en enkelt gang, men indehaveren af Storålam er overbevist om, at den blot er vendt tilbage og altså senest natten mellem fredag og lørdag.

Jørgen Blazejewicz har nu fået nok og tager sine får hjem. Arkivfoto: Morten Stricker

- Der, hvor de er taget nu, er lige op ad et maskinhus og 20 meter fra stuehuset. Der lå fårene, fortæller Jørgen Blazejewicz:

- Der er kun bevis for, at der er en (ulv, red.), og der er kun med sikkerhed set en, så vildtkonsulenten tog DNA-prøver i går (lørdag, red.) for at se, om der er flere.

Annonce

Det er urimeligt

Hegnet ved fårene, som nu ikke længere er at finde i Asp-området, er ifølge Jørgen Blazejewicz totalt smadret.

Fårene er simpelthen blevet jagtet igennem, forklarer han.

- Vi har taget 262 får med hjem, og det ender med en regning på 30.-35.000 kroner til vognmand og foder, siger Jørgen Blazejewicz:

- Det, synes jeg, er urimeligt. Vi har 12 flokke i alt, og skal det ganges op, bliver det jo et astronomisk stort beløb for os.

Lige nu er et nyt hegn på vej hjem fra England. Et, der desværre er gået Brexit i, som Jørgen Blazejewicz udtrykker det, men som måske kan hjælpe i et område som det ved Asp.

Det er 30 centimeter højere og med en tråd mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Højst 20 kilometer til en test og særlige planer for skolerne: Her er den omfattende testplan for genåbning

Danmark

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce