Annonce
Ulfborg/Vemb

Syngende købmand og tidligere smykkesælger er byens nye makkerpar

Det bliver 55-årige N.P. Skræddergaard (t.v.), der sammen med 38-årige Marie Kjærgaard (t.h.) kommer til at stå for driften af købmanden i Thorsminde, når den åbner den 2. november. Foto: Morten Stricker
Den 2. november åbner købmanden i Thorsminde på ny - med nyt makkerpar bag driften. Mandag i efterårsferien er finpudsningen af den nye butik begyndt.

Thorsminde: Hun er ikke født eller opvokset i Thorsminde. Men hun har boet her med mand og tre børn i efterhånden 20 år. Og med en fortid som smykke- og uresælger i Anytime i Ulfborg, er det ikke helt uvant territorium - det, med kundekontakt.

Alligevel bliver det en noget anderledes opgave, når smykkerne skiftes ud med dagligvarer som byens nye købmand. Men det er ikke desto mindre virkeligheden for 38-årige Marie Kjærgaard, der sammen med N.P. Skræddergaard, som har Spar på Struervej i Holstebro, til november åbner købmanden i Thorsminde op igen efter to måneders lukning.

- Jeg glæder mig helt vildt til at åbne. Jeg ved hvordan lokalsamfundet herude er, og det er en by, der står sammen om tingene, siger Marie Kjærgaard.

Det nye makkerpar fik nøglerne til butikken i slutningen af september og har siden mandag i efterårsferien været igang med at gøre butikken klar til åbning 2. november. De blevet hjulpet godt på vej af lokalbefolkningen og Thorsminde Invest, der ejer bygningen:

- De har købt ny køler til frugt og grønt, malet loft og indgangsparti og pillet alt inventar ned, gjort det rent, og sat det op igen. De har godt nok gjort meget, siger en taknemmelig N.P. Skræddergaard.

Annonce
De to købmænd er i fuld gang med at gøre butikken i Thorsminde klar til åbningen. Det er den sidste finpudsning, der er igang. Mandag efter efterårsferien kommer det første store læs varer hjem i butikken. Foto: Morten Stricker

En vinter-åbning

Overalt i landet må små købmænd dreje nøglen om. Men det nye makkerpar tror på butikken i Thorsminde - og væksten i byen:

- Jeg tror på, at det vækster herude. For der kommer mange turister. Vi har lavet et sobert budget, og det tror vi hænger sammen, siger N.P. Skræddergaard, der dog ærgrer sig en smule over tidspunktet, der skal åbnes på - da man ikke ligefrem kan sige, at november er højsæson.

- Vi budgetterer ikke med overskud de første to kvartaler - men herefter skulle det gerne give overskud, siger han.

Holstebro-købmanden, der er kommet jævnligt i Thorsminde over årene - særligt til sommer, ser en masse synergieffekter i at købe ind til to butikker - i stedet for en.

- Jeg har egen slagter og delikatesse og der er flere ting, vi kan købe samen. Ofte skal man som købmand købe ret store kolli hjem - og kan ikke nå at få mange af varerne solgt, før de bliver for gamle. Så det er der en fordel i med to butikker, siger han.

Mere åbent

Det bliver Marie Kjærgaard, der bliver det daglige ansigt i butikken, hvor makkerparret planlægger en længere åbningstid, end hvad der hidtil har været praksis:

- Før lukkede butikken 17.30. Men for at få lokal opbakning fra dem i byen, som arbejder udenbys, og kommer sent hjem, så har vi valgt at sige, at vi først lukker klokken 19 hver dag. Og så har vi tre sommermåneder, hvor vi kører til klokken 21, siger N.P. Skræddergaard.

Reklamer for sjov

De to købmænd vil i forbindelse med åbningen have gang i reklamen på de sociale medier. Her har Spar-købmanden fra Struervej god erfaring.

For at gøre reklame for ugentlige tilbud har købmanden lagt videoer på nettet, hvor han synger - ofte iført sjove kostumer - videoer, der alle er gået virale:

- Jeg har sådan en pingvin-dragt, som jeg tænker at jeg skal have på her engang til sommer. Så kan vi sige, at pingvinerne er gået i land i Thorsminde og måske køre noget tilbud på noget billig is, griner han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Spilfirma i gang efter konkurs

Annonce