Annonce
Holstebro

Sygeplejersker går til Arbejdstilsynet: - Der skal ske noget her og nu. I går holdt ambulancer i kø ved akutmodtagelsen, fordi der ikke var nogen til at tage imod

- Jeg har talt med flere sygeplejersker her til morgen. De siger, at de har mistet troen på, at der sker noget. De er mega vrede. De har levet 20 uger under et stort pres og meget ekstra arbejde, og de har ikke fået en løn-anerkendelse hverken i forbindelse med overenskomsten eller nu den nuværende situation, siger Bente Rasmussen, næstformand i Dansk Sygeplejeråds kreds i Midtjylland. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Overarbejds-plagede sygeplejersker har mistet tålmodigheden og går Arbejdstilsynet. "Et påbud tvinger ledelsen til at handle," siger kredsnæstformand.

Holstebro: Det er ikke lykkedes Hospitalsenheden Vests ledelse at formilde sygeplejerskerne på akutmodtagelsen i Holstebro, som pålægges store mængder overarbejde.

Det fortæller Bente Rasmussen, der er næstformand i Dansk Sygeplejeråds kreds i Midtjylland, og som havde udbedt sig møde, efter Dansk Sygeplejeråd allerede i august havde gjort ledelsen opmærksom på arbejdspresset, men uden personalet oplever nogen bedring.

- Ledelsen har fremlagt nogle handleplaner, men det er svært for sygeplejerne at se, at det batter noget. De er fortsat nødt til at arbejde over, og de kan ikke blive ved med at holde til det, siger Bente Rasmussen, der har talt med flere sygeplejersker tirsdag.

Annonce

- De siger, at de har mistet troen på, at der sker noget. De er mega-vrede. De har levet 20 uger under et stort pres og meget ekstra arbejde, og de fik heller ikke en løn-anerkendelse i forbindelse med overenskomsten.

Dansk Sygeplejeråd har derfor anmeldt Hospitalsenheden Vest til Arbejdstilsynet.

Hvad vil I opnå med det?

- Vi har en arbejdsmiljølov, som siger, at det skal være forsvarligt at gå på arbejde. Får hospitalet et påbud, har det betydning i forhold til, at ledelsen skal handle, siger Bente Rasmussen.

Til gengæld undlader fagforbundet i første omgang at rette henvendelse til Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Men vi opfordrer sygeplejerskerne til at indberette utilsigtede hændelser, så det bliver synligt, hvilken konsekvens det har for patientsikkerheden. For det har en konsekvens. I går holdt ambulancer i kø herude, fordi der ikke var nogen til at modtage patienterne, fortæller Bente Rasmussen.

101 gange

Sygeplejerskerne på akutmodtagelsen i Holstebro tvinges dagligt til at arbejde over, i nogle tilfælde helt op til otte timer. Afdelingens 31 sygeplejersker er de seneste måneder blevet pålagt overarbejde 101 gange.

- Helt grundlæggende kan man ikke blive ved med at pålægge sygeplejerskerne mere og mere overarbejde. Det ligger ikke i overenskomsten - og da slet ikke i den daglige drift. Ledelsen bliver nødt til at forholde sig til det her og nu.

Men er det ikke en umulig opgave for ledelsen at skaffe så mange flere hænder fra den ene dag til den anden?

- Her og nu kunne man finde ressourcer ved at flytte opgaver fra akutmodtagelsen og tilbyde et fastholdelses- og rekrutteringstillæg, som kunne gøre det muligt at flytte medarbejdere fra andre afdelinger til akutmodtagelsen. Et tillæg kunne også gøre det attraktivt for nogle af de 5000 sygeplejersker, der på landsplan er forsvundet fra faget, at vende tilbage, mener kredsnæstformanden.

Hvor stort skulle sådan et tillæg være, for at stille jer tilfredse?

- Det skal være sådan, at det kan mærke. Sygeplejerskerne sætter totalt deres fritid til salg, så er der også nødt til at være lidt gulerødder. Lige nu arbejder rigtig mange sygeplejersker i vikarbureauer, fordi de her får en højere løn og selv har indflydelse på, hvornår de arbejder, siger Bente Rasmussen.

Dagbladet har forgæves forsøgt at få en kommentar til anmeldelsen fra Hospitalsenheden Vest fra sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke.

Annonce
Holstebro

Ulla kan ikke nå at donere blod efter sygehusflytning: - Jeg vil ikke bruge en feriedag på det

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Tuha fik nok en nat: Nu udgives hendes tanker om tørklædet, tilværelsen og tiden i Holstebro

Sport For abonnenter

Alt forberedt på en hurtig afrejse til EM: Bramming er klar hvis telefonen ringer

Kultur

Johnny Madsen gad ikke corona-restriktioner og efterlod festival med et problem: Ny og dyrere afløser er fundet

Struer

Omikron holder fest i nordvest: Lige nu smittes fire personer hver time døgnet rundt

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

Erhverv For abonnenter

Niels og livsværket: Træskoene og legetøjet blev overhalet af elcyklen

Freebee vil investere sig til grøn omstilling: Jeg vil gerne gøre tingene bedst muligt for dem, der kommer efter os

Struer

Erlings lille hund blev bidt bagfra en sen aftentime: - Det er et større rovdyr, som har haft fat i den her hund

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Struer

Er du interesseret i et dobbelt lederjob, så er det nu, ørerne skal foldes ud: - Det er da lidt mærkeligt at være med til at finde sin afløser, men også privilegeret

Debat For abonnenter

Smitten er nærmest ude af kontrol, og lad os så komme videre

Holstebro

A.P Møller-fond giver millioner til nyt søsportscenter: Vi håber at kunne begynde byggeriet allerede i år

Annonce