Annonce
Holstebro

Sygehuset i Gødstrup aflyser nu operationer: - Der vil være grupper af patienter, der vil modtage en aflysning

"Driften af operationsgangen er fx vanskeliggjort af, at de rigtige instrumenter, på den rigtige stue og på det rigtige tidspunkt ikke har fungeret optimalt", oplyser sygehuset. Arkivfoto: Morten Stricker

Gødstrup: Der bliver frem til udgangen af august færre planlagte operationer på det nye sygehus i Gødstrup. Det skriver regionshospitalet i en pressemeddelelse.

Fra mandag 16. maj vil antallet af operationer systematisk blive nedjusteret. Konkret betyder det "en midlertidig reduktion på cirka 10 procent af de planlagte operationer". Det svarer til cirka 40 operationer om ugen.

- Den akutte operations-aktivitet sikres. Alt cancer-kirurgi sikres, men der vil være grupper af patienter, der vil modtage en aflysning, fortæller lægefaglig direktør Jens Friis Bak.

Annonce

- Det sker efter en nøje vurdering i hvert enkelt tilfælde, tilføjer han ifølge pressemeddelelsen, hvor man også kan se, at patienter, der får aflyst deres tid, får direkte besked.

Forklaringen lyder, at planen for fælles oplæring af personale fra de fem tidligere operationsafsnit i Holstebro og Herning er blevet forstyrret af flere ting.

"Driften af operationsgangen er fx vanskeliggjort af, at de rigtige instrumenter, på den rigtige stue og på det rigtige tidspunkt ikke har fungeret optimalt", skriver sygehuset:

"Det har givet flere bump på vejen på daglig basis og rykket ved muligheden for oplæring af nyt og sammenbragt personale med afsæt i en sikker og stabil drift."

Hofter og knæ særligt ramt

Ifølge lægefaglig direktør Jens Friis Bak kommer det blandt andet til at gå ud over slidgigtoperationer såsom nye knæ og hofter. Derudover kan aflysningerne også ramme patienter med ikke akut brok og forstørrede mandler.

- Det er jo desværre den samme type, som også er blevet udskudt på grund af corona og selve flytningen. Det er noget tungt for patienterne, der har stået på venteliste længe, siger Jens Friis Bak.

Han oplyser, at der forud for indflytning på RH Gødstrup var udarbejdet en plan. Her var forventningen, at operationsaktiviteten ville være tilbage i normal drift fra slutningen af maj måned.

- Men det har været mere krævende end forventet. Det skyldes til dels et oplæringsproblem og problemer med lagerstyringssystem og lagerbooking, som har haft nogle fejl.

Ifølge den lægefaglig direktør svarer aflysningerne til omkring 40 operationer om ugen.

Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Sport For abonnenter

Det bliver aldrig til liga igen, men nu bliver der på ny kørt speedway i Skave: - Vi laver morgendagens stjerner

Struer

Nu må talentet Hassan klare sig uden tilskud fra Struer Kommune

Annonce