Annonce
Holstebro

Sygehuse i dobbeltpres: Både patienter og personalet er syge

- Bliver alle regionens sygehuse fyldt op, så kan vi stadig udvide med antallet af Covid-19-pladser og intensivpladser. Men det vil komme til at lægge et ekstra hårdt tryk på vores personale. Den situation vil vi helst undgå, hvis vi kan, siger sygehusdirektør Poul Michaelsen. Foto: Mette Mørk
- Spørger du nu og her, så har vi nok svært ved at tage ekstra patienter efter påske, siger direktør for Hospitalsenheden Vest, Poul Michaelsen. Sygehusene i Herning og Holstebro sender nu Covid-19-patienter til andre sygehuse.

Vil helst være fri

Direktør for Hospitalsenheden Vest, Poul Michaelsen, bekræfter, at der er tryk på Covid-19-afdelingen:

- Der er et stor flow af patienter. Og personalet løber rigtig hurtigt, siger Poul Michaelsen.

I er allerede nu under pres, og ifølge Sundhedsstyrelsens prognoser risikerer man efter påske at få endnu flere Covid-19-patienter. Er det ikke bekymrende?

-Jeg vil helst ikke spekulere i prognoser. Men ja, det vil vi også kunne håndtere. Når vi sender patienter til andre sygehuse, gør vi det også for at skåne vores personale. Men bliver alle regionens sygehuse fyldt op, så kan vi stadig udvide med antallet af Covid-19-pladser og intensivpladser. Men det vil komme til at lægge et ekstra hårdt tryk på vores personale. Den situation vil vi helst undgå, hvis vi kan, siger sygehusdirektøren.

Samtidig med at I er pressede på personale og mængden af patienter, vil regeringen åbne op for, at sygehusene skal tage flere normale patienter ind efter påske. Kan I klare det?

- Spørger du her og nu, så vil jeg nok være ked af at skulle tage ekstra patienter ind. Men nu skal vi se, hvordan det går hen over påske, og hvordan presset udvikler sig, siger Poul Michaelsen.

Holstebro: Selv om tallene for antallet af patienter indlagt på landets sygehuse med Covid-19 er faldende, så er man i Hospitalsenheden Vest hårdt presset.

Det betyder blandt andet, at patienter med Covid-19 nu bliver indlagt på andre af regionens sygehuse, hvor der er overskydende kapacitet.

- Det er et dobbeltpres, som sygehusene lige nu oplever. Der er både mange patienter, og så er der stor sygdom blandt personalet. Det gør, at sygehusene de sidste par dage har måttet sende patienter til andre sygehuse i regionen, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Han fortæller, at det er meget mærkbart, at der er mange Covid-19-smittede i den vestlige del af regionen:

- Når vi ser på indbyggertallet, så er det vel fem til ti gange så mange, som hvis vi måler på andre steder i landet. Det pres sammenholdt med meget smittet personale gør, at vi har været nødt til at tage det her skridt.

Hvor mange patienter, der er blevet flyttet, ved Kühnau ikke på stående fod.

- Men vi hjælper hinanden på tværs af regionen, siger han.

Gælder det også i forhold til at sende personale til den vestlige del?

- Foreløbig har vi valgt at gøre det ved at flytte patienter. Det er den letteste måde, så personalet på de øvrige matrikler ikke skal bruge tid på at komme ind i en ny hverdag et andet sted.

Ifølge regionens egne tal var der tirsdag 156 ansatte på regionens sygehuse, som var konstateret smittet - heraf en stor del i den vestlige del af regionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce