Annonce
Holstebro

Sygehus vil have 82 millioner kroner i dagbøder

På grundlag af opdaterede tidsplaner forventer sygehusledelsen at det samlede hospital står færdigt i maj 2021 og med opstart i september næste år. Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017
Pengene, som regionen i givet fald får ind på dagbodskravet til entreprenører, vil blive brugt på byggeriet, oplyser projektchef Carsten Kronborg.
Annonce

Nordvestjylland: Byggeriet af det nye supersygehus i Gødstrup har voldt så mange problemer og forsinkelser, at hospitalet pr. november 2020 har et samlet dagbodskrav mod entreprenører på cirka 82 millioner kroner.

Det oplyser projektdirektør Carsten Kronborg.

- Umiddelbart er det jo et stort beløb. Men det er også et meget stort byggeri. Vi følger de aftaler, der er lavet med de enkelte entreprenører, og som sådan er der ikke noget odiøst i det, siger Kronborg.

Dagbodskravet relaterer sig til fem entreprenører, oplyser Carsten Kronborg.

- Det er ikke sikkert, at de er enige i vores krav, og sidste ende kan det ende i en voldgift. Men vi føler os på ret sikker grund i de her sager, siger Carsten Kronborg.

Det er primært problemer med store forsinkelser på sygehusets etape 1 og etape 3, der har ført til kravet om dagbøder.

- Store dele af sygehuset er faktisk ved at være klar, og er blevet afleveret inden for de gældende frister, siger Kronborg.

Pengene, som regionen i givet fald får ind på dagbodskravet, vil blive brugt på byggeriet, oplyser Carsten Kronborg.

Annonce

Klar til september

Det psykiatriske hospital, forsknings- og uddannelsescenter NIDO Danmark og den ene etape af akuthospitalet i Gødstrup er allerede afleveret til hospitalets egen klargøring, test og træning.

Og på grundlag af opdaterede tidsplaner forventer sygehusledelsen en færdiggørelse af det samlede hospital i maj 2021 og derefter flytning med opstart i september.

Sygehusdirektør, Poul Michaelsen, har dog tidligere understreget, at de opdaterede tidsplanerne er lagt med den viden og de erfaringer, som er i projektet på nuværende tidspunkt.

- Fremdriften på byggepladsen og i hospitalets egne forberedelser vil blive fulgt meget tæt. For hospitalet er stort og rummer en teknologisk kompleksitet, hvor der ikke gives en 100 procent garanti for, at planerne holder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Ti har søgt skoleleder-stilling

Annonce