Annonce
Danmark

Sygehus-svindel: Tre mænd anklages for fusk med det største beløb

Ved Retten i Kolding kom det frem, at tre af de fire personer i svindelsagen på Sygehus Lillebælt er sigtet for bedrageri og mandatsvig for 1,5 millioner kroner. Arkivfoto: Mette Mørk
De fire personer i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt er sigtet for at have bedraget sygehuset for forskellige beløb.

Svindelsag: De fire sigtede i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt er mistænkt for at have spillet forskellige roller. Det kom onsdag frem ved Retten i Kolding, hvor de sigtedes forsvarsadvokater fik nedlagt navneforbud.

Anklagemyndigheden ridsede kort sagen op og fortalte, at alle fire anklages for i fællesskab at have begået bedrageri og mandatsvig eller havde medvirket dertil - men at omfanget er varierende.

Den tidligere betroede medarbejder på Sygehus Lillebælt er ifølge anklager Susan Nielsen sigtet for at have svindlet for omkring halvanden millioner kroner.

Det samme er to mænd. De ejer en af de virksomheder, som ifølge avisen Danmarks oplysninger har solgt varer til sygehuset og bliver efterforsket i sagen.

Annonce

Et langt mindre beløb

Den fjerde og sidste sigtede - en kvinde - er derimod mistænkt for at have snydt Sygehus Lillebælt for et noget mindre beløb: 23.821 kroner. Det fremgik i retten, ligesom det kom frem, at hospitalet flere gange rettede henvendelse til Sydøstjyllands Politi.

Sygehus Lillebælt anmeldte den ansatte første gang 4. oktober. Senere hævede sygehuset beløbet den 29. november ifølge anklager Susan Nielsen.

Det var de sigtedes forsvarsadvokater, som anmodede retten om et navneforbud, hvilket dommeren altså imødekom. Det betyder, at avisen ikke kan bringe oplysninger, der kan identificere dem.

Advokat Jørn Brandenhoff Schmidt, som repræsenterede alle fire og deres forsvarsadvokater, ønskede, at retten nedlagde navneforbud, indtil der er fældet endelig dom i sagen i enten by- eller landsretten.

Dette ønske blev afvist af retten. Dog får forsvarsadvokaterne mulighed for at anmode om et nyt navneforbud, når og hvis hvis anklagemyndigheden rejser tiltale.

Retten lagde i sin afgørelse vægt på, at sagen stadig efterforskes.

- Vi er på et tidligt stadie i efterforskningen, og vi har tidligere set, at en sigtelse ikke altid fører til tiltale, sagde dommer Jan Strange.

Det var et tip, der ledte Sygehus Lillebælt på sporet af den formodede svindel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce