Annonce
Holstebro

Naboer er trætte af svineri: Rasteplads bliver nedlagt

Det er denne rasteplads ud for Smedegårdsvej 5, som der ikke længere er behov for, efter motorvejen åbnede. Men nogle gange bruges den til uheldig langtidsparkering, så kommunen nu vil lukke den. Ill.: Holstebro Kommune
Der er ikke længere behov for rastepladsen ved Smedgårdsvej, som kommunen derfor har besluttet at nedlægge.

Tvis: Der er ikke længere behov for en rasteplads på Smedegårdsvej til fortrinsvis lastbiler. Det mener kommunen, og nu har teknisk udvalg besluttet at nedlægge rastepladsen.

- Der er kommet nye og bedre rastepladser ved tilkørslerne til motorvejen, så den er ikke længere nødvendig, siger Klaus Flæng (S), der er formand for teknisk udvalg.

Men der er også et andet problem. Den eksisterende rasteplads bliver nogle gange brugt til langtidsparkering - måske af udenlandske chauffører, som venter på den næste transport.

- Det har de nærmeste beboere været trætte af, da der ikke er toiletter ved rastepladsen, og der er blevet svinet lidt rigeligt, siger Klaus Flæng.

Rastepladsen ligger lige ved siden af en landbrugsejendom.

- Nu går vi i dialog med naboen for at høre, om de måske er interesseret i at købe arealet, hvor rastepladsen ligger. Så kan det måske blive til mark, siger Klaus Flæng.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Fejl i årstallene

Leder For abonnenter

De må gerne sole sig i dag

Der er heldigvis stadig nogle af de politikere, der sad i det hedengangne Ringkøbing Amtsråd for 40 år siden, som er i live. De kan så i dag glæde sig over, at de fremstod som fremsynede folk, der tog en beslutning, der kostede penge, men som fik overordentlig stor betydning for en stor del af Vestjylland. Man besluttede nemlig, at der skulle oprettes flere gymnasier - blandt andet i Lemvig og Ringkøbing. Og når disse gymnasier nu kan fejre en rund dag, så er de beviset på, at det kunne lade sig gøre at hæve uddannelsesniveauet hos de unge i Vestjylland ganske betragteligt. Afstandene for 40 år siden betød nemlig, at det var de færreste i folkeskolens afgangsklasser, der tog en studentereksamen. Det var noget for de få, og det var i mange hjem slet ikke et tema, fordi der ikke var tradition for det, og fordi det var noget, der lå langt væk både fysisk og mentalt. Men så besluttede amtsrådet, at nu skulle afstanden formindskes. I løbet af forholdsvis få år betød det et løft af dimensioner for uddannelsesniveauet. Ikke blot søgte de unge til gymnasierne, men øvrige ungdomsuddannelser blev trukket med op. Børnene blev mønsterbrydere i familier, der aldrig havde satset på uddannelse, og i dag kan de vestjyske kommuner bryste sig af meget høje procentdele af de unge, der tager en ungdomsuddannelse. Der er derfor al mulig grund til at hejse flaget for dette 40 års jubilæum, og de efterhånden ældre tidligere amtsrådsmedlemmer må gerne sole sig i det. For det var fremsynet. I dag gælder det så om at holde fast i, at der ikke er langt til uddannelse. Centralisering har gennem mange år været et nøgleord, og det har været det letteste, når der skulle spares. Heldigvis har nogle holdt fast. Tænk blot hvad det har betydet for Vestjyllands folkeskoler, at der på trods af utallige forsøg på lukning fortsat er en lokal læreruddannelse. For 40 år siden investerede man i uddannelse. Det skal vi fortsat gøre. Alternativet er skræmmende. Afstanden har stor betydning for hele landet for, om der er er en attraktiv uddannelse for alle landets unge.

Lemvig

13-årig ramt af lastbil

Annonce