Annonce
Struer

Folk på gaden i Struer raser over tidligere kommunaldirektør: - Svineri

Det kom ikke bag på de borgere, som Dagbladet talte med fredag eftermiddag, at Mads Gammelmark var blevet sigtet for mandatsvig. Arkivfoto: Morten Stricker
Det kom ikke bag på borgerne i Struer, at den tidligere kommunaldirektør nu er blevet sigtet for mandatsvig lod det til, da Dagbladet gik på gaden

Struer: Nyheden, der kom fredag morgen om, at den tidligere kommunaldirektør i Struer Kommune, Mads Gammelmark, er sigtet for at have begået kreditkortsvindel med kommunens kreditkort for 123.098 kroner, var fredag eftermiddag allerede nået bredt ud til Struers borgere.

Og selvom de fik at vide, at den nu sigtede kommunaldirektør forlod sin stilling i august sidste år på grund af sygdom, så lader det ikke til at komme bag på dem, at der i virkeligheden var tale om mandatsvig.

- Vi er jo efterhånden vant til det. Det sker jo mange andre steder, men det er da forfærdeligt. Man kan kun spørge sig selv hvorfor, siger 74-årige Hanne Trabjerg, da hun bliver standset af Dagbladet ude på gågaden foran rådhuset.

Hvorfor kommunaldirektøren, der havde en årsløn på omkring 1,2 millioner kroner, yderligere gjorde sig til kriminel ved at stjæle af de kommunale midler, hvis sigtelsen holder vand, kan hun slet ikke forestille sig.

- Den slags forekom ikke, dengang jeg var ung. Og jeg forstår ikke hvorfor, for folk tjener jo bedre i dag. Det er også for dårligt, at kommunen ikke har opdaget det noget tidligere. Der skal vist strammes op nogle steder i processen, mener hun.

Annonce

Vi er jo efterhånden vant til det.

Hanne Trabjerg, borger

Tilliden misbrugt

Det samme mener et ægtepar fra Struer, der ikke ønsker deres navne oplyst.

- Vi siger jo ikke noget, som andre ikke mener, men alligevel, forklarer manden.

Hans kone havde set nyheden på Facebook, og de to gik netop og snakkede om sagen, da Dagbladet kom forbi. De er enige i, at den tidligere kommunaldirektørs kreditkortsvindel blot er et af mange eksempler, hvor en embedsmand misbruger tilliden.

- Og så er det svært at have tillid til systemet. Der er jo mange eksempler på den slags, men vi andre kan jo godt klare os for en almindelig løn, siger kvinden.

Hendes mand istemmer:

- Jeg har også et firmakreditkort, men jeg kunne da aldrig drømme om at misbruge det på den måde. Man burde tænke sig lidt mere om. Han har jo fuldstændig misbrugt tilliden.

- Jeg bliver provokeret, når der er så mange, der er fattige og har svært ved at klare sig, og en embedsmand på den måde så putter i egen lomme. Det er forkasteligt, mener kvinden.

Og sådan er det over hele linjen, når Dagbladet spørger til, hvad folk synes om nyheden. Det står klart, at folk synes, han skal straffes. Men også, at det ikke kommer bag på folk, for sagen er langt fra den første. Det kan faktisk siges med ét ord, som en person, som heller ikke ønsker sit navn oplyst, nåede at sige i forbifarten inden hun skulle videre:

- Svineri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce