Annonce
112

Svindelmistanke vokser: Det begyndte med en ansat i et el-firma i Holstebro

Ministeriets rejsehold bekræfter dermed den mistanke om svindel, der blev rejst af Rigsrevisionen i december, som i en kritisk rapport afdækkede uregelmæssigheder i indkøb hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, efter whistleblower Karsten Hamborg Ravnsgaard fra Mejrup havde råbt vagt i gevær. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Forsvarsministeriet har, siden sagen kom frem i december, modtaget fem nye tip fra anonyme whistleblowers, og nogle af dem er stadig ved at blive undersøgt.
Annonce

Holstebro/Hjørring: Et særligt rejsehold under Forsvarsministeriet har fundet stærke indikationer på svindel med offentlige midler i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES).

Det skriver Morgenavisen Jyllands Posten.

Ifølge forsvarsminister Trine Bramsen er der meget, som tyder på, at en ansat i Forsvaret i "samarbejde" med eksterne leverandører har snydt med fakturaer for el-arbejde på en række af Forsvarets redningsstationer for på den måde at berige sig selv.

- Mistanken går på, at man har rottet sig sammen med et firma, bestilt noget, overfaktureret og dermed haft penge til egen vinding, sagde Trine Bramsen ved en orientering i Forsvarsministeriet onsdag, ifølge Jyllands Posten.

Ministeriets rejsehold bekræfter dermed den mistanke om svindel, der blev rejst af Rigsrevisionen i december, som i en kritisk rapport afdækkede uregelmæssigheder i indkøb hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, efter whistleblower Karsten Hamborg Ravnsgaard fra Mejrup havde råbt vagt i gevær.

Han arbejde ved et mellemstort el-firma i Holstebro, hvor han undrede sig over, at regnskaberne ikke passede, når Forsvarets Ejendomsstyrelse var kunde ved firmaet, hvor han var økonomiansvarlig.

Han gik efter eget udsagn først til sin arbejdsgiver, siden firmaets revisor - men blev efter eget udsagn begge steder afvist.

Annonce

Lamper for 1,4 millioner kroner

Til sidst gik Karsten Hamborg Ravnsborg til rigsrevisionen, der i slutningen af sidste år kom med en rapport om sagen, hvor det fremgår, at Forsvaret blandt andet bestilte elinstallationer for 1,4 millioner på 14 redningsstationer, men at samtlige opgaver var faktureret til præcis 100.000 kroner, selv om opgaverne havde "forskelligt indhold".

Til en redningsstation ved Hvide Sande handlede det om 27 lamper, mens der i Hirtshals var tale om installation af 40 lamper.

Udover den konkrete sag oplyste ministeren, at en række andre mistanker rejst omkring svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse er undersøgt, men uden at der er fundet belæg for ulovligheder.

Til gengæld har ministeriet, siden sagen kom frem i december, modtaget fem nye tip fra anonyme whistleblowers, og nogle af dem er stadig ved at blive undersøgt.

Trine Bramsen vil derfor ikke garantere, at svindelsagen begrænser sig til sagen om de 14 redningsstationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce