Annonce
Struer

Thomas undrer sig: - Det burde da kunne lade sig gøre at have en vejbod uden hærværk

Thomas Vandborg ved sin vejbod på Gimsinglundvej. Foto: Frede Stengaard
Thomas Vandborg ville bare gerne sælge lidt grønt og give pengene videre til børn og unge i knibe.

Struer: 35-årige Thomas Vandborg har den seneste måneds tid haft en lille bod stående i sin indkørsel på Gimsinglundvej i Struer.

Her kan man blandt andet købe kartofler, som han køber hjem fra Østerholm Øko i Hodsager.

Men han supplerer så også udvalget med grønt og godt fra sine egne højbede, hvor der er grønkål, jordbær, gule squash og meget mere.

Annonce
Thomas Vandborg i sit drivhus, hvor han viser, hvor mange tomatplanter han fik ud af at gemme og tørre frøene fra en enkelt tomat eller to i 2020. Foto: Frede Stengaard. 

Inde i sine drivhuse henter han også både tomater og chili i mængder, så han ikke selv kan følge med.

- Vi kan jo slet ikke nå at spise det hele. Vi har så rigelig til os selv, fortæller han om baggrunden for at etablere den lille bod og begynde at sælge ud af overskuddet.

- Det er ikke for at tjene på det, understreger han.

Ikke så nemt

- Jeg vil gerne give pengene videre til for eksempel Struer Skolehjem eller til andre, som arbejder med unge, der kunne have brug for lidt ekstra. Det er bare ikke så nemt, konstaterer han.


I 98 procent af alle tilfælde går det godt. Men der er nogle enkelte, der ikke kan finde ud af det. Jeg siger det ikke, for at folk skal have ondt af mig. Det er ikke klynk. Jeg vil ikke beklage mig. Men det undrer mig,

Thomas Vandborg, Struer


- Hvis jeg kommer ned på kommunen med et bidrag på måske bare et par hundrede kroner, er det slet ikke noget, de kan håndtere. Der er ikke en konto til den slags. Men er der en pædagog, som kan bruge pengene på en is eller noget andet, når de er på tur, er det fint for mig, siger han.

Nu er pengene bare begyndt at forsvinde for ham.

- Når folk bruger mobilepay kører det fint. Der er lidt svind. Der er nogen, der glemmer at betale. Det må vi nok bare leve med, erkender han.

Men han har svært ved at forstå, hvordan der kan være svind i kontanterne, som bliver efterladt i et syltetøjsglas inde i boden.

Annonce

Flinke naboer

- I 98 procent af alle tilfælde går det godt. Men der er nogle enkelte, der ikke kan finde ud af det. Jeg siger det ikke, for at folk skal have ondt af mig. Det er ikke klynk. Jeg vil ikke beklage mig. Men det undrer mig, fortæller han.

Samtidig undrer han sig over, hvordan det går til, at han gang på gang må udskifte det lille dannebrogsflag, som han har fået lov til at sætte op på naboens plankeværk ud mod Ringgade.

- Jeg har flinke naboer. De har givet mig lov til at sætte et skilt op, så man kan se, at jeg har en bod stående et par hundrede meter oppe ad Gimsinglundvej, fortæller han, og det er så også der, han har markeret sin bod med et lille flag.

- De koster kun et par kroner per styk, når jeg køber dem i Jem & Fix. Men derfor er det da alligevel ærgerligt, at de bliver brækket af. Først troede jeg, at de brækkede i vinden. Men det noget, der sker helt bevidst, når folk kommer forbi, mener han efter den første måned med sin bod inde midt i byen.

- Det burde da kunne lade sig gøre uden hærværk, mener han.

Så går det godt til foråret, vil han være klar til at udvide med en salg af økologiske grøntsager inde fra sin garage.

- Noget kan jeg, som kartoflerne, få hjem fra for eksempel Østerholm Øko, hvor de ikke har problemer med at have en bod stående ude ved vejen. Andet vil jeg selv kunne levere, uden at det er certificeret som økologi. Men jeg bruger aldrig sprøjtemidler, understreger han.

- Nu må vi se. Det kan være, det bliver for besværligt, erkender han.


Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Holstebro

De vil i byrådet og skal forvalte et budget på to-tre milliarder - men at forvalte 2,3 meter fra fortovskant til plakatkant kniber gevaldigt...

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Annonce
Annonce
Annonce
Struer

Tiltalt havde efterspurgt Rasmus Paludan: Da han dukkede op, kom hun ikke

Navne For abonnenter

Engelske Theresa har i 20 år taget hånd om balletbørn i Holstebro: - Jeg elsker at undervise dem, der gerne vil undervises

Sport

Corona-isolationen er slut: Dina Thorslund har igen fuld fart på

Livsstil

Mikkel og hans familie holder juleaften for ti børn og 25 voksne, der enten er ensomme eller har det svært økonomisk

Struer

Plan om renovering: Forening vil hive fiskerleje ud ad dødvande

Erhverv For abonnenter

Jeg står stadig op klokken fem og nyder morgenstilheden

Kultur

Museumsleder stopper: Jesper håber på at hente de sidste millioner hjem til Struer, inden han starter i Randers på mandag

Kultur

Arrangør bag Streetfood: - Det var ikke godt nok - vi må kigge indad

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Holstebro

Vil give sosu-elever løn under praktik: Vi er nødt til at gøre det mere attraktivt

Vestjylland For abonnenter

Efter branden: Der hviler en særlig stilhed over feriebyen, som mistede sit vartegn

Erhverv

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Annonce