Annonce
Holstebro

Nekrolog: - Nogen har fået en Oscar. Jeg har fået en Bodil

Svend-Aage Fjordside blev bisat fra Struer Kirke. Arkivfoto: Johan Gadegaard/Privat. Collage: Morten Seest Jensen
Den 19. juli sov Svend-Aage Fjordside, for børnebørnene kendt som "Bessefar", ind med familien ved sin side. Få uger inden nåede han at fejre diamantbryllup med sin Bodil

Struer: 5. juni 2020, på selveste Grundlovsdag, kunne Svend-Aage Fjordside og hans hustru, Bodil Fjordside, fejre diamantbryllup og 60 års ægteskab. Fredag måtte Bodil Fjordside med familien ved sin side begrave sin mand.

Svend-Aage Fjordside blev 87 år, og selv om han sjældent tog uden for Danmarks grænser, så kom han alligevel vidt omkring i sit liv.

- Vi har altid været mest til ferier i Danmark. Vi har for eksempel været på ferie på Fyn 15 år i træk, fortæller Bodil Fjordside.

Annonce

Svend-Aage boede hele sit liv på Struer-egnen. Oprindeligt født i 1932 i Donskær nær flyvepladsen ved Lindtorp på ejendommen Blåbæk, hvor han var nummer syv ud af en børneflok på ni. Samtidig var han også den sidstlevende. Hans opvækst var præget af besættelsestiden og tabet af en bror, der forsvandt i 1944 og aldrig blev fundet.

- Det prægede ham naturligvis hele livet. Der blev søgt og ledt alle vegne efter broren, men han blev aldrig fundet, siger Bodil Fjordside.

Fridag blev bryllupsdag

Til gengæld fandt Svend-Aage Fjordside Bodil på hendes arbejde i Bremdal, hvor hun serverede, i 1959, og året efter blev de gift og slog sig ned i Struer, og her har de boet i det samme hus i 50 år.

- Vi var hurtige, som Bodil Fjordside siger med et lille smil.

Det var i øvrigt lettere tilfældigt, at bryllupsdagen faldt på Grundlovsdag. Det var simpelthen fordi Svend-Aage Fjordside kunne være sikker på, at han havde fri den dag.

I de efterfølgende år kom der børn til, tre af slagsen, og efter blandt andet at have været soldat i midten af 1950erne, blandt andet som udsendt i Itzehoe, samt landbrugsmedarbejder, slog Svend-Aage Fjordside sig ned som montør, og senere overmontør, for Jysk Telefon. Her var han i ikke mindre end 34 år, og han blev kendt i lokalområdet, fordi det ofte var ham, der kom ud i de private hjem, hvis telefonien skulle fikses.


Han var meget stolt af sine børnebørn

Bodil Fjordside


Efter de 34 år var han dog nødt til at gå på pension før tid i 1989, da ryggen ikke længere ville som ham. Men så blev der tid til familie-ture, ture med Bodil rundt i Danmark, og ikke mindst børnebørnene, som "Bessefar" var meget glad for.

- Han var meget stolt af sine børnebørn, det var han, siger Bodil Fjordside, der fortæller, at de prioriterede børnebørnene højt, selvom de boede i henholdsvis Silkeborg og på Sjælland.

Der blev også tid til musikken, og Svend-Aage Fjordside skærpede musklerne i fingrene samt hjernen ved orglet hjemme i privaten, og det blev også til en serenade til Bodil Fjordside i ny og næ.  Svend-Aage Fjordside var hele sit liv en hjælpsom mand, og også stædig.

- På den gode måde, altså. Han var vedholdende, siger Bodil Fjordside.

Bodil Fjordside var ikke meget for at udlåne et billede af sin mand, men gik dog med til, at dette måtte komme i Dagbladet. Privatfoto

Hans hjælpsomme side kom blandt andet til udtryk og gavn for hele vejen, hvor de to boede, for det skete, at Svend-Aage Fjordside fattede kosten og fejede op og ned ad store dele af vejen. Så slap andre jo for den tjans.

Annonce

Sin egen Bodil

Diamantbrylluppet blev fejret i småt lag på grund af corona hjemme i privaten, men fejret blev det. Der kom endda brev fra Dronning Margrethe, der ønskede tillykke med den store mærkedag.

Få uger senere tog Svend-Aage Fjordside et grimt fald på badeværelset, hvor han blandt andet brækkede hoften, og en lille uges tid senere sov han ind, omgivet af sin familie. Det blev inden begravelsen besluttet, at det var parrets to sønner samt de fire børnebørn, der skulle bære kisten.

Efter 60 års ægteskab kunne nogen måske fristes til at tænke, at tingene er blevet lidt hverdag. Men det var ikke sjældent, at man kunne høre Svend-Age Fjordside konkludere, at:

- Nogen har fået en Oscar. Jeg har fået en Bodil.

Svend-Aage Fjordside efterlader sig, foruden Bodil Fjordside, børnene Ove, Ulla og Jan, og børnebørnene Simone, Mark, Nicolai og Line. Bisættelsen fandt sted fra Struer Kirke fredag den 24. juli.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce