Annonce
Debat

Svar på læserbrev: Vi gør vores yderste for at få afviklet ventelisterne, men udfordringerne er store

Arkivfoto: Scanpix
Annonce

Læserbrev: Følgende er et svar på et læserbrev, skrevet af Mogens Nielsen, Mejdal, som blev bragt i den trykte avis tirsdag den 29. september:

Kære Mogens Nielsen.

Vi har læst dit læserbrev om, at din øjenoperation er blevet udsat siden april, og at du døjer med gener af en øjeninfektion. Lad mig allerførst beklage, at det har været nødvendigt at udskyde operationen. Din forundring over, hvad dit øje har med corona at gøre, vil jeg gerne prøve at besvare i det følgende.

Den gang COVID-19 ramte landet og ikke mindst patienter i vores optageområdet, blev det nødvendigt på kort tid at flytte om på funktioner og patienter i hospitalerne. Dette for at kunne skaffe plads til patienter, der var ramt af alvorlig sygdom på grund af COVID-19. Det betød blandt andet, at øjensygeplejersker og øjenlæger måtte hjælpe til med behandlingen af COVID-19-patienter i akutmodtagelsen. Samtidigt var det nødvendigt på kort tid at oplære narkosesygeplejersker til at hjælpe med behandlingen af COVID-19-patienter på intensivafdelingen og så oplevede vi desværre, at personale blev smittet, blandt andet i øjenafdelingen.

Alt sammen forhold der betød, at vi måtte udskyde planlagte operationer som din.

Selvom COVID-19-indlæggelserne aktuelt er aftaget i vores del af landet, er hospitalernes drift desværre på ingen måde normaliseret. Vores akutafdelinger og børnemodtagelser må dagligt håndtere et stort antal patienter, der på grund af mistænke om corona-infektion må isoleres, hvilket betyder arbejdskrævende procedurer og brug af værnemidler. Og der er fortsat et stort antal patienter, som tidligere ville være blevet undersøgt i almen praksis, men som nu skal undersøges på hospitalerne. Forhold som gør, at vi endnu ikke er i mål med af få afviklet den venteliste, som du er på.


Vi håber, at vi ikke de næste måneder kommer i en situation, der nødvendiggør ny nedlukning af planlagte indgreb. Derfor er det uhyre vigtigt, at befolkningen tager advarslerne meget alvorligt og aktivt medvirker til at stoppe smittespredningen.

Jens Friis Bak, lægefaglig direktør


Endelig er det rigtigt, som du beskriver, at vi har udfordringer med at skaffe plads i venteområder. Det skyldes, at vi har nogle afstandskrav, der skal overholdes. Patienter, der skal ind til indgreb tæt på luftvejene skal ligeledes udredes for COVID-19. Dertil kommer, at vi fortsat desværre har medarbejdere, der er langtidssygemeldte på grund af corona-infektion og medarbejdere, der må isolere sig på mistanke om corona-symptomer, eller fordi de har været tæt på en smittet. Det betyder alt sammen, at vi fortsat ikke kan arbejde så effektivt, som vi ønsker, hvorfor det trækker ud med at få afviklet den venteliste, der opstod i foråret.

Vi gør vores yderste for at komme i mål med at få afviklet ventelisterne og dermed, at vi kan hjælpe dig med den behandling, du har behov for. Vi gør opmærksom på, at du vil kunne bede om at komme til at tale med den læge, der har dig i behandling.

Vi håber, at vi ikke de næste måneder kommer i en situation, der nødvendiggør ny nedlukning af planlagte indgreb. Derfor er det uhyre vigtigt, at befolkningen tager advarslerne meget alvorligt og aktivt medvirker til at stoppe smittespredningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Struer

Anerkendt kor giver julekoncert

Annonce