Annonce
Struer

Svøm med 10-årige Lucas til Venø

Tempoet bliver formentlig en anelse højere, når der på lørdag skal svømmes fra Humlum Fiskerleje & Camping til Venø Havn. Foto: Humlum Camping

Humlum: Er du rigtig glad for at svømme - og her mener vi rigtig glad - så er det værd at lægge vejen forbi Humlum Fiskerleje & Camping på lørdag.

Her skal der nemlig fra campingpladsens fiskerleje svømmes til Venø Havn. En tur på tre kilometer.

- Indtil videre er der en 10-12 tilmeldte, og jeg ved, at der er flere, som afventer vejr og vind på selve dagen, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand, Lasse.

Ideen om den lange svømmetur kommer fra parrets 10-årige søn Lucas, som begyndte til svømning i januar, og den opstod, da han efter et par måneder fik sit 1500-meter-mærke.

- Han var pavestolt, og så var der en af vores bekendte, som sagde, "Så er du jo halvvejs til Venø", siger Rikke Lützen-Laursen.

Annonce
Rikke Lützen-Laursen i baggrunden i den grønne trøje. Arkivfoto: Morten Stricker.

Holder øje hele tiden

De 2500 meter blev også rundet inden sommerferien, og så var forældrene klar til at give grønt lys til turen til Venø, som kommer til at tage i omegnen af tre timer.

I arbejdet med at finde følgebåde til turen hørte flere og flere om projektet og synes, det er spændende. Nogle endda så meget, at de gerne vil med.

- Jeg er faktisk lidt spændt på, hvor mange der ender med at komme, fortæller Rikke Lützen-Laursen, hvis mand Lasse, der er tidligere konkurrencesvømmer, vil være at finde i en af følgebådene.

- Der er også flere voksne, som svømmer med, og masser af følgebåde, så der bliver holdt øje hele tiden, tilføjer moren, som fortæller, at sønnen svømmer uafbrudt og nærmest har boet i vandet, siden han var et år.

Svømmerne mødes lørdag 13.45 ved fiskerlejet på Humlum Camping.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce