Annonce
Struer

Svøm med 10-årige Lucas til Venø

Tempoet bliver formentlig en anelse højere, når der på lørdag skal svømmes fra Humlum Fiskerleje & Camping til Venø Havn. Foto: Humlum Camping
Annonce

Humlum: Er du rigtig glad for at svømme - og her mener vi rigtig glad - så er det værd at lægge vejen forbi Humlum Fiskerleje & Camping på lørdag.

Her skal der nemlig fra campingpladsens fiskerleje svømmes til Venø Havn. En tur på tre kilometer.

- Indtil videre er der en 10-12 tilmeldte, og jeg ved, at der er flere, som afventer vejr og vind på selve dagen, fortæller Rikke Lützen-Laursen, der har Humlum Fiskerleje & Camping sammen med sin mand, Lasse.

Ideen om den lange svømmetur kommer fra parrets 10-årige søn Lucas, som begyndte til svømning i januar, og den opstod, da han efter et par måneder fik sit 1500-meter-mærke.

- Han var pavestolt, og så var der en af vores bekendte, som sagde, "Så er du jo halvvejs til Venø", siger Rikke Lützen-Laursen.

Rikke Lützen-Laursen i baggrunden i den grønne trøje. Arkivfoto: Morten Stricker.
Annonce

Holder øje hele tiden

De 2500 meter blev også rundet inden sommerferien, og så var forældrene klar til at give grønt lys til turen til Venø, som kommer til at tage i omegnen af tre timer.

I arbejdet med at finde følgebåde til turen hørte flere og flere om projektet og synes, det er spændende. Nogle endda så meget, at de gerne vil med.

- Jeg er faktisk lidt spændt på, hvor mange der ender med at komme, fortæller Rikke Lützen-Laursen, hvis mand Lasse, der er tidligere konkurrencesvømmer, vil være at finde i en af følgebådene.

- Der er også flere voksne, som svømmer med, og masser af følgebåde, så der bliver holdt øje hele tiden, tilføjer moren, som fortæller, at sønnen svømmer uafbrudt og nærmest har boet i vandet, siden han var et år.

Svømmerne mødes lørdag 13.45 ved fiskerlejet på Humlum Camping.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce