Annonce
Rejser

Svævebane og smuglerrute: Det kan du også opleve i Ischgl

Guld- og Sølvruten på smuglerturen består primært af røde og sorte pister, og den er derfor anbefalet for øvede skiløbere. Bronzeruten er markant kortere og består udelukkende af blå pister, hvor alle kan være med. Foto: TVB Paznaun
Er man til fart og spænding, bør man ikke forlade Ischgl uden at have prøvet svævebanen Skyfly. Er man en dygtig skiløber, kan man også kaste sig ud i verdens længste skirute, der tager én igennem hele området og over grænsen til Schweiz.
Annonce

Ud over fantastisk skiløb og ét af verdens bedste liftsystemer byder Ischgl på flere andre oplevelser. Siden 2016 har det for eksempel været muligt at flyve lige over trætoppene med 85 kilometer i timen fra Silvrettabahns mellemstationen i 1638 meters højde og ned til dalen på en flere kilometer lang svævebane kaldet Skyfly.

Man får ski eller snowboard spændt fast på ryggen og sidder i en sele, der minder om dem, man også bruger til elastikspring. Det kræver lidt mod at svinge skistøvlerne ud over kanten og sætte sin lid til, at seletøj og kabel kan bære vægten, men når først man er i gang, glemmer man alt om højdeskræk og nyder i stedet udsigten, farten og bjergene omkring en. Prisen for svæveturen er 39 euro (knap 300 kroner) for voksne og 24 euro for børn og unge under 17 år.

Man svæver cirka 50 meter oppe i luften, og hastigheden når op på 85 kilometer i timen på Ischgl Skyfly. Foto: TVB Paznaun
Annonce

Smuglerruten til Schweiz

Ischgl er historisk kendt for sine smuglere, der fragtede smør, ost og skind over bjergene og ned til nabobyen Samnaun i Schweiz for så at medbringe kaffe og tobaksvarer på tilbagevejen. Det er selvfølgelig mange år siden, men det er stadig muligt at stå på ski over grænsen og handle toldfrit i Schweiz – for eksempel hos Smuglers Alm, hvor der både er restaurant, café og toldfrit salg samt masser af gamle sort/hvide billeder af de oprindelige smuglere.

Hvis man henter appen iSki Ischgl, kan man desuden følge tre forskellige "smuglerruter", hvor GPS’en i telefonen tjekker, om man passerer alle checkpoints. Bagefter kan man se, hvor langt man har stået, antal højdemeter samt tophastighed. Den længste smuglertur (Guldruten) består af 35,7 kilometer pister, hvilket gør den til den længste skirute i verden.

Annonce

Mest læste

Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Struer

Stjal for 200.000 kroner i BMW

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Elisabet passer på Rembrandt

Annonce