Annonce
Lemvig

Svært at skaffe medarbejdere til ældreområdet: Vi er nødt til at sikre varme hænder

Det er svært at skaffe medarbejdere til ældreområdet, og udvalgsformand vil prioritere den primære pleje af borgerne højest

Lemvig: Det er rimeligt, at borgerne selv skal have en robotstøvsuger, hvis de skal have kommunal hjælp til rengøringen.

Det mener formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær.

- Ankestyrelsen har lagt op til, at en robotstøvsuger er blevet en naturlig del af indboet i et hjem, og er man i stand til at betjene en robotstøvsuger, er der også mulighed for at få hjælp til andre ting i hjemmet, siger han.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en spareøvelse, men at der i stedet er tale om en beslutning, der skuer fremad.

- Allerede i dag har vi problemer med at få elever nok til stillingerne inden for ældreplejen, og det bliver ikke nemmere i de kommende år. Derfor er vi som politikere også nødt til at være visionære og se fremad. Vi vil være udfordrede på at have medarbejdere nok på ældreområdet, og derfor vil den primære pleje altid være førsteprioritet, siger Gunnar Lisby Kjær, der mener, at robotstøvsugere har fået et dårligt ry i offentligheden, efter de blev introduceret som hjælpemidler på blandt andet plejehjem.

Beslutningen om at robotstøvsugere skal være i indboet, blev bakket op af de øvrige Venstre-medlemmer af udvalget samt Karl Balleby fra Dansk Folkeparti.

Gunnar Lisby Kjær vil heller ikke være med til, at man som kommune hjælper borgerne med indkøbet af en robotstøvsuger.

- Vi køber jo heller ikke almindelige støvsugere til de borgere, der er visiteret til hjemmehjælp, så derfor kan jeg ikke se, at det skulle være nødvendigt at gøre det med robotstøvsugere. De kan i dag fås til en pris omkring 1000-1500 kroner, siger udvalgsformanden og peger på, at der stadig vil være en individuel vurdering af borgerne inden de får tildelt hjemmehjælp.

- Hvis der er nogen, der ikke er i stand til at betjene en robotstøvsuger eller ikke har de økonomiske midler, så vil vi se nærmere på borgerens behov, siger Gunnar Lisby Kjær.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce