Annonce
Lemvig

Svært at skaffe medarbejdere til ældreområdet: Vi er nødt til at sikre varme hænder

Det er svært at skaffe medarbejdere til ældreområdet, og udvalgsformand vil prioritere den primære pleje af borgerne højest

Lemvig: Det er rimeligt, at borgerne selv skal have en robotstøvsuger, hvis de skal have kommunal hjælp til rengøringen.

Det mener formanden for social- og sundhedsudvalget, Gunnar Lisby Kjær.

- Ankestyrelsen har lagt op til, at en robotstøvsuger er blevet en naturlig del af indboet i et hjem, og er man i stand til at betjene en robotstøvsuger, er der også mulighed for at få hjælp til andre ting i hjemmet, siger han.

Han tilføjer, at der ikke er tale om en spareøvelse, men at der i stedet er tale om en beslutning, der skuer fremad.

- Allerede i dag har vi problemer med at få elever nok til stillingerne inden for ældreplejen, og det bliver ikke nemmere i de kommende år. Derfor er vi som politikere også nødt til at være visionære og se fremad. Vi vil være udfordrede på at have medarbejdere nok på ældreområdet, og derfor vil den primære pleje altid være førsteprioritet, siger Gunnar Lisby Kjær, der mener, at robotstøvsugere har fået et dårligt ry i offentligheden, efter de blev introduceret som hjælpemidler på blandt andet plejehjem.

Beslutningen om at robotstøvsugere skal være i indboet, blev bakket op af de øvrige Venstre-medlemmer af udvalget samt Karl Balleby fra Dansk Folkeparti.

Gunnar Lisby Kjær vil heller ikke være med til, at man som kommune hjælper borgerne med indkøbet af en robotstøvsuger.

- Vi køber jo heller ikke almindelige støvsugere til de borgere, der er visiteret til hjemmehjælp, så derfor kan jeg ikke se, at det skulle være nødvendigt at gøre det med robotstøvsugere. De kan i dag fås til en pris omkring 1000-1500 kroner, siger udvalgsformanden og peger på, at der stadig vil være en individuel vurdering af borgerne inden de får tildelt hjemmehjælp.

- Hvis der er nogen, der ikke er i stand til at betjene en robotstøvsuger eller ikke har de økonomiske midler, så vil vi se nærmere på borgerens behov, siger Gunnar Lisby Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gavl styrtet ned i stormvejret

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce