Annonce
Erhverv

Supermarked har købt nabohus: - Det var nu, vi havde chancen

En stor del af Harbogade tilhører ABC Lavpris, og i fremtiden vil supermarkedet strække sig over en endnu større del af vejen efter købet af nabohuset. Foto: Morten Stricker
ABC Lavpris i Ulfborg har købt nabohuset, men det er endnu uvist, hvornår det skal komme butikken til gavn.

Ulfborg: Det er ikke mange meter, som adskiller huset på Harbogade 11 fra supermarkedet ABC Lavpris.

Det var nok også derfor, at det var det oplagte valg at tilbyde huset til den markante og voksende nabo, da beboeren faldt bort.

- Det var et dødsbo, som vi blev tilbudt af arvingerne. Nabojorden kan være svær at få fat i, så vi valgte at slå til. Det var nu, vi havde chancen, lyder det fra Ejvind Okholm, som er administrerende direktør for ABC Lavpris-kæden.

Annonce

650.000 kroner har ABC Lavpris betalt for det 158 kvadratmeter store hus, som har hele syv værelser.

ABC Lavpris-kæden har været i vækst i de seneste år, og i seneste regnskabsår leverede kæden et overskud efter skat på godt og vel 46 millioner kroner.

Om kæden

Starten på ABC Lavpris kæden var i 1981, hvor fætrene Esper og Henning Tobiasen gik i kompagniskab. I fællesskab købte de et minimarked i Videbæk, som bar navnet ABC-Super (Senere ændret til ABC Lavpris).

Personalet bestod, ud over de to købmænd, af 2 lærlinge og 1 kassedame på halvtid, og første års budget lød på en omsætning på 10 mio. kr.

I dag består ABC Lavpris af 14 store lavpris supermarkeder med en samlet årlig omsætning på godt og vel 1,5 milliard kroner. Butikkerne er placeret i det centrale Jylland, dog med undtagelse af en enkelt butik på Fyn. ABC Lavpris beskæftiger ca. 800 medarbejdere fordelt på de 14 butikker, samt hovedkontor og centrallager i Tarm.

Ulfborg-afdelingen bidrog med et overskud på 5,5 millioner kroner.

Det er da heller ikke de syv værelser og den centrale beliggenhed i Ulfborg, som har fyldt noget for ABC Lavpris i forbindelse med huskøbet.

- Det er noget, vi har købt med henblik på fremtidig udvidelse. Det giver os mulighed for at kunne udvide med 500-600 kvadratmeter, så det er en slags fremtidssikring, lyder det fra Ejvind Okholm.

Butik og lager

ABC Lavpris overtog huset 1. april, men bulldozerne er endnu ikke på vej for at fjerne huset, så det kan blive en del af butikken.

- Det ligger ikke lige op over, at vi skal lave udvidelsen. Hvor lang tid der går, ved vi ikke, der kan gå både to og tre år, før vi gør brug af det, siger Ejvind Okholm, som i samme ombæring fortæller, at huset vil blive lejet ud indtil da.

Indtil videre får huset lov til at stå, som det står i dag, men med tiden vil de to tætliggende bygninger flyde sammen til én. Foto: Morten Stricker

Hvad udvidelsen vil blive brugt til, når tiden er den rette, det ligger dog fast.

- Det vil være en kombination af butik og lager, hvor det vil blive sådan cirka halv-halv, siger Ejvind Okholm.

ABC Lavpris har været beliggende på Harbogade 17 i Ulfborg siden juni 1989, hvor supermarkedet for første gang åbnede på de kanter.

Huskøbet er også et signal om, at det vil forblive adressen for supermarkedet fremadrettet.

- Vi ligger rigtigt godt, der hvor vi ligger i Ulfborg, og det agter vi at blive ved med, slår Ejvind Okholm fast.

Supermarkedet er over flere omgange blevet bygget både ud og om, og det er, inden den kommende udvidelse, omkring 3000 kvadratmeter.

ABC Lavpris i Ulfborg beskæftiger cirka 52 ansatte.

Nabojorden kan være svær at få fat i, så vi valgte at slå til. Det var nu, vi havde chancen.

Ejvind Okholm, administrerende direktør for ABC Lavpris-kæden
Annonce
Navne For abonnenter

Til Minde Om: Næste gang du besøger hallen i Mejdal, bør du kende historien om Elmer Andersen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

Vi har for mange fjumreår, siger politikerne: Sådan gjorde vi, fortæller fire personer fra erhvervs- og kulturlivet

Holstebro For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Lemvig

Midlertidige standpladser, ja tak: Jo flere forskellige tilbud, der er, jo flere mennesker kommer der

Holstebro

Har du nogensinde stjålet? Maria har nuppet venindens Barbie-kjole og Karina har taget forældrenes smøger - men stjæler man også tørfisk?

For abonnenter

Hans Kristian bor 350 meter fra støjende kampflys landingsbane: Nu sagsøger han og over 200 andre naboer den norske stat - et hav af danske erstatningssager kan også være på vej

Sport For abonnenter

Kender du Sisstiss? Det gør 24.700 på Instagram, og de elsker ærligheden, vejledningen og energien

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Man kan sagtens være ambitiøs og resultatorienteret, selv om man står som yngste ufaglærte ved et samlebånd - og man kan have gennemført fine uddannelser og stadig være blottet for evner

For abonnenter

Populær malerproducent har fordoblet salget på tre år og slår rekord i regnskabet: Sådan har de tacklet prisstigningerne

Holstebro

Varehus har ligget samme sted i over 30 år, men åbner snart i nyt område: - Vi havde nogle forhold, som ikke var optimale

For abonnenter

Fire dages arbejdsuger udbredes stadig mere i det små

Alarm 112

21-årig motorcyklist død efter soloulykke uden for Skive

Sport For abonnenter

Regnskabet er gjort op efter en sæson, som slet ikke har levet op til forventningerne: Stregspillerne ligger i bunden af karakterlisten

Navne

Finn Orvad: Jeg ville gerne være bedre til ikke at lade mig gå på af konflikter

Annonce