Annonce
Navne

Superligadommer i bank-bestyrelse som den yngste

Mon Michael Tykgaard tager de gule og røde kort fra dommer-tilværelsen med til bestyrelsesmøderne i banken. Arkivfoto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix

Michael Tykgaard, 41, HR-chef hos Midt- og Vestjyllands Politi og kendt Superliga-dommer i fodbold, kan nu også skrive bestyrelsesmedlem på sit cv. Han er indtrådt i Hvidbjerg Banks bestyrelse efter at have siddet i bankens repræsentantskab siden 2016. Det oplyser banken i en pressemeddelelse.

- Der er i forvejen mange økonomiske profiler i bestyrelsen, og selv om jeg også har økonomisk indsigt qua min tidligere stilling som efterforsker i Økonomisk Kriminalitet, kan jeg bruge min nuværende stilling som HR-chef til at bringe relevante erfaringer fra hverdagen til bordet, siger Michael Tykgaard.

Med sine 41 år er Michael Tykgaard den yngste i bestyrelsen, men det ser han kun som en fordel: - Det vigtigste er at dele nye tanker og idéer, og det er også givtigt på tværs af generationer, siger han. Michael Tykgaard bor i midtbyen i Holstebro med sin kone Annie og deres to børn på 6 og 10 år. Han har tidligere arbejdet som efterforsker i økonomisk kriminalitet hos Politiet. Fritiden bliver hovedsageligt brugt på fodbold, hvor han siden 2010 har været Superligadommer. Siden 2012 har han været godkendt til at dømme kampe internationalt af det internationale fodboldforbund FIFA.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce