Annonce
Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

- Social- og sundhedsområdet er præget af tilvækst og øgede krav. Det gælder både på ældreområdet, socialområdet og sundhedsområdet, siger kommunaldirektør Lars Møller. Arkivfoto.
Økonomiudvalget har i dag godkendt den fremtidige organisering af Holstebro Kommune, der får virkning fra 1. oktober.

Holstebro: Der kommer en ikke én ny superdirektør og overtager alle de "stole", der om to måneder bliver ledige, efter at direktør for Personale, Social, Sundhed og Arbejdsmarked, Helle Bro, i foråret opsagde sin stilling.

I dag blev kommunaldirektør Lars Møllers plan for en ny organisering præsenteret for økonomiudvalget og for kommunens medarbejdere:

- Den nye organisering er overordnet fastlagt ud fra et ønske om et fortsat fokus på sikker drift og styrkelse af kernevelfærd. Dette samtidig med at der skal være et fortsat fokus på udviklingsperspektiver samt mulighed for nye løsninger, hvor det er hensigtsmæssigt i den daglige drift, siger Lars Møller.

Den nye organisering betyder, at der etableres en ny forvaltning for Social og Sundhed, hvor der skal hentes en ny direktør.

- Social- og sundhedsområdet er præget af tilvækst og øgede krav. Det gælder både på ældreområdet, socialområdet og sundhedsområdet. Der er derfor et ønske om forsat fokus på både drift og udvikling af området, hvorfor vi har valgt at etablere en forvaltning, der - i et tværfagligt perspektiv - skal have fuld fokus på opgaverne, siger kommunaldirektør Lars Møller.

Han fortæller at stillingen vil blive slået op snart, og at han håber, at man kan have en ny direktør klar allerede omkring 1. oktober, hvor Helle Bro stopper.

Annonce

Stabschefen fratræder

Arbejdsmarkedsområdet, som Helle Bro også var direktør for, bliver lagt ind under kultur- og erhvervsområdet, så direktør Mette Højborg dermed får forøget sit ansvarsområde:

- Vi har som kommune og erhvervsliv en stor opgave i at udvide vores arbejdsstyrke mest muligt. Det kan gøres på flere måder. Vi har valgt at samle indsatsen i en samlet forvaltning, Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked, for skabe øget sammenhæng i løsningerne, udtaler Lars Møller.

I forbindelse med organisationsændringerne har stabschef Hanne Rahbek ønsket at fratræde sin stilling. Stabschefstillingen for Borgmesterkontoret og Borgerservice nedlægges, og områderne samles under vicekommunaldirektør Claus Brandt, som også har ansvaret for kommunens Lønafdeling, Økonomi og IT.

Også Kommunikation, HR-udvikling og Strategi og Udvikling kommer under forvaltningen Kultur, Erhverv og Arbejdsmarked, og med Mette Højborg som direktør, med "henblik på at udnytte synergien mellem områderne og sikre endnu større sammenhængskraft i opgaveløsningen," skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce