Læserbrev

Sundhed. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse

Arkivfoto: Morten Stricker

Debat: Afdelingen for Nyresygdomme på AUH (Aarhus Universitetshospital) har foreslået at afskaffe muligheden for at få hjemmedialyse. Forslaget vil betyde en kæmpe forringelse for de patienter, der bliver ramt af det. Hjemmedialyse giver et patienterne mulighed for at have en meget mere normal hverdag, hvor dialysen kan tilrettelægges efter behov i forhold til eksempelvis arbejde og familieliv.

Derfor kan jeg naturligvis ikke bakke op om forslaget. Selvfølgelig skal AUH fortsat tilbyde hjemmedialyse. Det vil være helt urimeligt at fjerne et så godt tilbud, især når besparelsen samlet set for regionen er meget, meget lille.

At der overhovedet er stillet et forslag om at spare hjemmedialyse væk, ser jeg som et udtryk for, hvor meget der er blevet sparet i sundhedsvæsnet de seneste år. Behovet for behandlinger er steget, og det samme er medicinpriserne. Men bevillingerne er ikke fulgt med.

År efter år er regionerne blevet pålagt at spare to procent. Nu er kravet godt nok reduceret til 0,5 procent, men det hænger stadig ikke sammen. Det håber jeg, vores kommende regering er opmærksom på, når sundhedsvæsnets økonomi i 2020 skal fastlægges i økonomiforhandlingerne mellem regeringen og regionerne lige om lidt.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Sport

Efter blot to løb fik Mikkel en invitation til verdenseliten

Kultur For abonnenter

Offerkarret fra Stendis og skelettet i den lille gule kuffert

Indland For abonnenter

16-årige Gitte blev myrdet for 40 år siden: Morderen er aldrig fundet

Danmark

Landevejenes farende svende mødes i Vorbasse: - Der er ikke mange af os tilbage

Leder For abonnenter

Andre folks penge

I et land, hvor man allerede har verdens næsthøjeste skattetryk, burde det naturligvis ikke være et mål at finde nye metoder til at vride penge ud af borgerne. Alligevel står der i forståelsesaftalen mellem de fire røde partier, der danner grundlag for den nye socialdemokratiske regering, at der skal indføres "målrettede skattestigninger", hvad i realiteten kan betyde hvad som helst. Men SF’s Ungdom tager nu i al sin visdom skridtet videre, og foreslår i et indlæg i onsdagsudgaven af Berlingske, at man beskatter alle arveafgifter over 30 millioner kroner med 100 procent. Det kan da kaldes utrolig målrettet overfor en meget lille gruppe af mennesker. Forslaget bliver naturligvis pakket ind i en masse tom retorik om, at det handler om at gøre forskellen mellem rig og fattig mindre, og at sikre flere penge til at udbygge velfærdssektoren. At forslaget så ikke vil give nævneværdig mange penge i statskassen, da der kun er ganske få, der arver privatformuer over 30 millioner kroner, er i den henseende ligegyldigt. Tankegangen viser desværre, at dele af venstrefløjens stadig ikke har respekt for de penge, som danskerne selv har tjent og sparet op. Hvis ungsocialisterne skal have ros for noget i forbindelse med deres forslag, så er det at sætte fokus på arveafgiften. Uanset om man arver 3000, 300.000 eller over 30 millioner kroner, er formuerne allerede blevet brandbeskattet i form af indkomstskat, kapitalskat, ejendomsskat, moms, elafgifter og fortsæt selv den nærmest uendelige liste. Grundlæggende er arveafgiften usympatisk, og man burde hellere tale om, hvordan man får den afskaffet end om, hvordan man kan få bestemte befolkningsgrupper til at betale endnu mere i døden. Danskernes opsparing er skabt i et samfund med frie og lige muligheder, hvor det som bekendt ikke ulovligt at være hverken en dygtig og vellønnet bankdirektør eller en ditto aktiespekulant. At man har haft økonomisk succes, og dermed også via skatten gennem et langt liv har bidraget proportionalt rigtig meget til velfærdssamfundet, bør man som samfund naturligvis ikke straffe. Tværtimod.

Livsstil For abonnenter

Forfatter og journalist Lone Theils: Jeg ser verden som et fantastisk sted, der skal opdages

Indland

Små kommuner dropper parkeringskontrol efter ny regel

Kultur

Nana var ikke i tvivl, da hun fik øje på stor koloni af buksebier: De skal beskyttes

Annonce