Annonce
Læserbrev

Sundhed. Regeringen vil styrke sundhedsvæsnet med 1000 ekstra sygeplejersker

Annonce

Debat: Socialdemokratiet gik til valg på at sætte velfærden først. Og i løbet af vores første fire måneder har vi leveret på det løfte. Ikke mindst på sundhedsområdet, som vi giver et markant løft allerede fra næste år. Det er hårdt tiltrængt, for vi står med et sundhedsvæsen, som er presset på flere fronter.

Først indgik vi en aftale med regionerne, som sikrede ”det største løft af sundhedsområdet siden finanskrisen”, som Venstres regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose, formulerede det. Derefter fremlagde vi vores finanslovforslag med penge til, at vi kan ansætte 500 ekstra sygeplejersker allerede i 2020 og i alt 1000 ekstra sygeplejersker fra 2021 og fremefter. Sådan som vi lovede i valgkampen.

Med aftalerne sikrer vi flere ressourcer i takt med, at der bliver flere ældre, som skal have behandling i vores sundhedsvæsen. Og vi sikrer, at vores sundhedsvæsen kan udbygges med ny teknologi og nye behandlingsformer, som hele tiden dukker op. Det er jo fantastisk, at vi både lever længere og kan behandle flere sygdomme.

Men det kræver også flere penge. Ellers vil de øvrige patienter i sundhedsvæsnet opleve, at kvaliteten af deres behandling forringes. Og her så vi desværre, at den tidligere regering var optaget af at sænke skatten for privatfly og virksomhedsarvinger, og ikke sikrede tilstrækkeligt med ressourcer til vores sundhedsvæsen.

Jeg vil bestemt ikke påstå, at alle problemer i vores sundhedsvæsen forsvinder til næste år. For vi har oplevet rigtig mange år, hvor der er blevet skåret ned. Og der er derfor mange steder, hvor personalet løber for stærkt, og hvor patienter og pårørende ikke føler, at der er tid nok. Men vi tager et første skridt i retning af atter at styrke vores fælles velfærd.

Rasmus Horn Langhoff. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce