Annonce
Læserbrev

Sundhed. Hvad er et særligt behov egentlig?

Annonce

Debat: Mit læserbrev "Tanker fra en sygeplejerske i den virkelige verden" har affødt særdeles mange reaktioner, og givet mig mange positive tilbagemeldinger. Tak for det.

I Dagbladet i dag, kan jeg med stor glæde og respekt læse, at flere regionsrådsmedlemmer skriver sort på hvidt, at det politisk ikke er målet, hensigten eller sågar muligt at tvinge nogen på fuld tid, at den enkelte stadig har et frit valg. Min fulde respekt for såvel jeres udmelding som jeres arbejde med at forbedre et trængt sundhedsvæsen.

Det skrevne ord er komplekst, og den egentlige betydning af det skrevne ord forstås og tolkes af den. der læser det.

Region Midt skriver på deres hjemmeside den 18. februar: ".....selvom alle stillinger slås op som fuldtidsstillinger, kan den lokale ledelse i den konkrete ansættelsessituation, ud fra en samlet vurdering, tage hensyn til ansøgers eventuelt særlige behov for ansættelse på deltid".

Jeg har skrevet mit læserbrev ud fra MIN forståelse af ovenstående. Måske misforstår jeg, når jeg forstår, at der skal en ganske særlig grund til at ønske deltid og at den endelige beslutning/tilladelse gives af arbejdsgiver? Jeg får lyst til at spørge: Hvad ER et særligt behov? Hvem bestemmer hvilke årsager, der kan godkendes som særlige behov?

Skal den enkelte sygeplejerske/sosu være bekymret for, at hans/hendes personlige behov for en deltidsansættelse i en ansættelsessamtale vejer mindre end et trængt sundhedsvæsens mangel på personale?

Skulle jeg ud fra min personlige forståelse af Region Midt’s formulering have vildledt nogen, kan jeg kun beklage.

Arkivfoto: Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce