Annonce
Læserbrev

Sundhed. DF vil bevare begge ambulancer i Struer

Debat: Når hospitalet i Holstebro flytter til det nye supersygehus i Gødstrup, får borgerne i Struer og Thyholm som bekendt længere til sygehuset. Derfor fik Struer i sin tid en dagambulance som supplement til døgnambulancen. Dette var et af resultaterne af Folketingets akutpulje, der netop skulle sikre borgere, der fik længere til de nye sygehuse.

Dansk Folkeparti havde fokus på, at disse borgere skulle sikres, og jeg har selv besøgt Falck-stationen i Struer i 2015 sammen med Kristian Thulesen Dahl, hvor vi fik beskrevet ambulancerne succes, der medvirkede til korte responstider.

Derfor var jeg meget overrasket, da jeg i sidste uge erfarede, at man nu ville flytte Struers dagambulance til Holstebro. Ambulancen blev jo netop placeret i Struer for at tilgodese borgere, der fik længst til det nye supersygehus som eksempelvis borgerne i Struer og på Thyholm.

Dansk Folkepartis gruppe i regionsrådet har derfor stillet regionsformand Anders Kühnau en række spørgsmål i sagen, og vi vil kæmpe for, at Struer fortsat kan beholde begge ambulancer.

Når hospitalet i Holstebro rykker til Gødstrup, skal borgerne i Struer og Thyholm ikke lades i stikken.

Annonce
Steen Thomsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce