Annonce
Læserbrev

Sundhed. DF vil bevare begge ambulancer i Struer

Debat: Når hospitalet i Holstebro flytter til det nye supersygehus i Gødstrup, får borgerne i Struer og Thyholm som bekendt længere til sygehuset. Derfor fik Struer i sin tid en dagambulance som supplement til døgnambulancen. Dette var et af resultaterne af Folketingets akutpulje, der netop skulle sikre borgere, der fik længere til de nye sygehuse.

Dansk Folkeparti havde fokus på, at disse borgere skulle sikres, og jeg har selv besøgt Falck-stationen i Struer i 2015 sammen med Kristian Thulesen Dahl, hvor vi fik beskrevet ambulancerne succes, der medvirkede til korte responstider.

Derfor var jeg meget overrasket, da jeg i sidste uge erfarede, at man nu ville flytte Struers dagambulance til Holstebro. Ambulancen blev jo netop placeret i Struer for at tilgodese borgere, der fik længst til det nye supersygehus som eksempelvis borgerne i Struer og på Thyholm.

Dansk Folkepartis gruppe i regionsrådet har derfor stillet regionsformand Anders Kühnau en række spørgsmål i sagen, og vi vil kæmpe for, at Struer fortsat kan beholde begge ambulancer.

Når hospitalet i Holstebro rykker til Gødstrup, skal borgerne i Struer og Thyholm ikke lades i stikken.

Annonce
Steen Thomsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.

Annonce