Annonce
Mærkedage

Succesfuld stregspiller missede dansk guld

Torsten Laen vandt Champions League to gange med den spanske klub Ciudad Real. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Torsten Laen, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, vandt danske og spanske mesterskaber og CL-guld, men strøg aldrig helt til tops med landsholdet.

40 år: - En sand legende.

Sådan beskrev Kasper Jørgensen, direktør i håndboldklubben GOG, Torsten Laen, da han for halvandet år siden indstillede sin aktive karriere i den fynske klub, hvor han spillede i størstedelen af de godt 20 år som professionel.

Den tårnhøje stregspiller, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, har både stået med danske og spanske mesterskabstitler og har to gange kunnet løfte Champions League-pokalen.

- Jeg har altid forsøgt at gøre det, så godt jeg kunne. For der var ingen, der skulle kunne sætte en finger på min indsats, og så måtte jeg se, hvor langt det kunne række. Men jeg havde aldrig regnet med, at det kunne række så langt.

- Jeg har fået meget mere ud af min karriere, end jeg nogensinde havde forventet eller drømt om, siger Laen, der også spillede 145 A-landskampe for Danmark.

Blandt de mange højdepunkter i karrieren ærgrer han sig dog også over, at det aldrig blev til en guldmedalje med Danmark trods deltagelse i seks slutrunder.

Især EM-slutrunden i Norge i 2008, hvor Danmark vandt guld, men Torsten Laen ikke blev udtaget til holdet, nager stadig den tidligere stregspiller.

- Når man får noget, vil man gerne have mere. Jeg ville gerne have haft EM-guldet i Norge i 2008. Det var mit landshold, mine drenge og dem, jeg havde spillet på ungdomslandsholdet med.

- Men det har nok også været en livserfaring. Nogle ting går ens vej, noget andet gør ikke, og det kan man ikke altid gøre så meget ved, og så gælder det om at komme videre, siger Laen.

Ud over GOG, hvor han spillede fra 1999 til 2007 og igen fra 2016 til 2018, tørnede han også ud for spanske Ciudad Real, tyske Füchse Berlin og KIF Kolding København.

Efter at have lagt håndboldskoene på hylden er Laen fortsat som sportschef i GOG, hvor han hjælper Kasper Jørgensen i det administrative arbejde og har tæt kontakt til spillertruppen.

- Jeg sætter en ære i det og synes, det er rigtig spændende. Og derfor lægger jeg også de timer i det, der er muligt, siger Laen, hvis primære beskæftigelse er som konsulent ved HR-virksomheden People Link.

Til daglig bor han i Odense med sin kone og tre børn på ni, syv og tre år, og han fungerer som håndboldtræner for børnenes hold.

- Det er rart at kunne give lidt tilbage til sporten og fællesskabet, siger Laen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce