x
Annonce
Mærkedage

Succesfuld stregspiller missede dansk guld

Torsten Laen vandt Champions League to gange med den spanske klub Ciudad Real. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Torsten Laen, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, vandt danske og spanske mesterskaber og CL-guld, men strøg aldrig helt til tops med landsholdet.

40 år: - En sand legende.

Sådan beskrev Kasper Jørgensen, direktør i håndboldklubben GOG, Torsten Laen, da han for halvandet år siden indstillede sin aktive karriere i den fynske klub, hvor han spillede i størstedelen af de godt 20 år som professionel.

Den tårnhøje stregspiller, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, har både stået med danske og spanske mesterskabstitler og har to gange kunnet løfte Champions League-pokalen.

- Jeg har altid forsøgt at gøre det, så godt jeg kunne. For der var ingen, der skulle kunne sætte en finger på min indsats, og så måtte jeg se, hvor langt det kunne række. Men jeg havde aldrig regnet med, at det kunne række så langt.

- Jeg har fået meget mere ud af min karriere, end jeg nogensinde havde forventet eller drømt om, siger Laen, der også spillede 145 A-landskampe for Danmark.

Blandt de mange højdepunkter i karrieren ærgrer han sig dog også over, at det aldrig blev til en guldmedalje med Danmark trods deltagelse i seks slutrunder.

Især EM-slutrunden i Norge i 2008, hvor Danmark vandt guld, men Torsten Laen ikke blev udtaget til holdet, nager stadig den tidligere stregspiller.

- Når man får noget, vil man gerne have mere. Jeg ville gerne have haft EM-guldet i Norge i 2008. Det var mit landshold, mine drenge og dem, jeg havde spillet på ungdomslandsholdet med.

- Men det har nok også været en livserfaring. Nogle ting går ens vej, noget andet gør ikke, og det kan man ikke altid gøre så meget ved, og så gælder det om at komme videre, siger Laen.

Ud over GOG, hvor han spillede fra 1999 til 2007 og igen fra 2016 til 2018, tørnede han også ud for spanske Ciudad Real, tyske Füchse Berlin og KIF Kolding København.

Efter at have lagt håndboldskoene på hylden er Laen fortsat som sportschef i GOG, hvor han hjælper Kasper Jørgensen i det administrative arbejde og har tæt kontakt til spillertruppen.

- Jeg sætter en ære i det og synes, det er rigtig spændende. Og derfor lægger jeg også de timer i det, der er muligt, siger Laen, hvis primære beskæftigelse er som konsulent ved HR-virksomheden People Link.

Til daglig bor han i Odense med sin kone og tre børn på ni, syv og tre år, og han fungerer som håndboldtræner for børnenes hold.

- Det er rart at kunne give lidt tilbage til sporten og fællesskabet, siger Laen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce