Annonce
Mærkedage

Succesfuld stregspiller missede dansk guld

Torsten Laen vandt Champions League to gange med den spanske klub Ciudad Real. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Torsten Laen, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, vandt danske og spanske mesterskaber og CL-guld, men strøg aldrig helt til tops med landsholdet.

40 år: - En sand legende.

Sådan beskrev Kasper Jørgensen, direktør i håndboldklubben GOG, Torsten Laen, da han for halvandet år siden indstillede sin aktive karriere i den fynske klub, hvor han spillede i størstedelen af de godt 20 år som professionel.

Den tårnhøje stregspiller, der tirsdag den 26. november fylder 40 år, har både stået med danske og spanske mesterskabstitler og har to gange kunnet løfte Champions League-pokalen.

- Jeg har altid forsøgt at gøre det, så godt jeg kunne. For der var ingen, der skulle kunne sætte en finger på min indsats, og så måtte jeg se, hvor langt det kunne række. Men jeg havde aldrig regnet med, at det kunne række så langt.

- Jeg har fået meget mere ud af min karriere, end jeg nogensinde havde forventet eller drømt om, siger Laen, der også spillede 145 A-landskampe for Danmark.

Blandt de mange højdepunkter i karrieren ærgrer han sig dog også over, at det aldrig blev til en guldmedalje med Danmark trods deltagelse i seks slutrunder.

Især EM-slutrunden i Norge i 2008, hvor Danmark vandt guld, men Torsten Laen ikke blev udtaget til holdet, nager stadig den tidligere stregspiller.

- Når man får noget, vil man gerne have mere. Jeg ville gerne have haft EM-guldet i Norge i 2008. Det var mit landshold, mine drenge og dem, jeg havde spillet på ungdomslandsholdet med.

- Men det har nok også været en livserfaring. Nogle ting går ens vej, noget andet gør ikke, og det kan man ikke altid gøre så meget ved, og så gælder det om at komme videre, siger Laen.

Ud over GOG, hvor han spillede fra 1999 til 2007 og igen fra 2016 til 2018, tørnede han også ud for spanske Ciudad Real, tyske Füchse Berlin og KIF Kolding København.

Efter at have lagt håndboldskoene på hylden er Laen fortsat som sportschef i GOG, hvor han hjælper Kasper Jørgensen i det administrative arbejde og har tæt kontakt til spillertruppen.

- Jeg sætter en ære i det og synes, det er rigtig spændende. Og derfor lægger jeg også de timer i det, der er muligt, siger Laen, hvis primære beskæftigelse er som konsulent ved HR-virksomheden People Link.

Til daglig bor han i Odense med sin kone og tre børn på ni, syv og tre år, og han fungerer som håndboldtræner for børnenes hold.

- Det er rart at kunne give lidt tilbage til sporten og fællesskabet, siger Laen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Leder For abonnenter

Læserbrev oversvømmer kommunens hjemmeside

Overskriften her er måske nok en stramning. Faktisk findes der kun et enkelt læserbrev på Holstebro Kommunes hjemmeside, men det er også nok til, at man må løfte et øjenbryn og undre sig. Under overskriften "Meninger om Storå oversvømmer dagbladets artikler" skriver kommunens natur- og miljøchef Torben Mølgaard om planerne for at sikre Holstebro mod oversvømmelser og adresserer samtidig nogle af de holdninger og kritikpunkter, forskellige borgere har rejst i artikler i denne avis. Indlægget præsenteres på kommunens hjemmeside netop som et læserbrev, og samme læserbrev har Torben Mølgaard sendt til avisen, som bragte det i sin fulde længde søndag. I avisen er det utvivlsomt et partsindlæg i en debat. Ovenikøbet et indlæg fra en person, som kan udtale sig om emnet med en overbevisende tyngde i kraft af sin stilling. Et meget velkomment læserbrev. Men skal det også opfattes sådan på kommunens hjemmeside? Altså som Torben Mølgaards holdning til debatten og til den kritik, visse kilder har rettet mod kommunens kamp mod oversvømmelserne? Det er svært at se det som andet. Og det åbner for en interessant diskussion: Kan enhver borger nu få adgang til forsiden af kommunens hjemmeside for at debattere aktuelle emner? Kan man få adgang til at bringe et læserbrev, hvis det er kommunens sagsbehandling, man er utilfreds med, eller gælder det kun, hvis det er avisens dækning af en sag, man er uenig i? Gælder muligheden for at få optaget sit læserbrev på kommunens hjemmeside alle, eller skal man være chefansat ved kommunen for at opnå det privilegium? Læserbrevsskribenten tager i sin tekst Holstebro Kommune til indtægt for indholdet med formuleringen: "...så finder Holstebro Kommune, at der er nogle påstande og meninger om mulige løsninger, som ikke kan stå uimodsagt." Måske er der således blot tale om en uheldig håndtering af begrebet læserbrev. Det er måske i virkeligheden information fra kommunen og ikke holdninger fra Torben Mølgaard. Forvirringen er stor, om end vi nu ved, at natur- og miljøchefen er uenig i visse holdningerne til sagen.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];