Annonce
Sport

Succesfuld dametræner bliver ny cheftræner i Lemvig-Thyborøn Håndbold

- Der er ingen tvivl om, at det sjoveste da ville være at overtage et ligahold, og det tror vi da også på. Men skulle Lemvig rykke ned, så bliver opgaven i stedet af rykke op igen og det tager jeg også med, siger Dennis Bo Jensen. Foto: Johnny Pedersen
Dennis Bo Jensen er navnet på Lemvig-Thyborøn Håndbolds cheftræner de næste to sæsoner. En ung træner der over de seneste fire sæsoner har bevist, at han er i stand til at få meget ud af lidt hos Ajax København i kvindeligaen.

Lemvig: Jagten på Lemvig-Thyborøn Håndbolds nye cheftræner kan indstilles.

Klubben har nu fundet manden, der skal tage over for Anders Thomsen, når denne stopper i LTH til sommer. Valget er faldet på 33-årige Dennis Bo Jensen, der aktuelt er i gang med sin fjerde succesrige sæson som cheftræner for Ajax Københavns ligadamer og har underskrevet en to-årig kontrakt i det nordvestjyske.

- Jeg synes, det er et spændende projekt Lemvig har gang i, med ambitioner om at skulle udvikle spillere til top 6-klubberne samtidigt med, at man stadigvæk vil være en del af top 14 i dansk håndbold. Det tiltaler mig rigtig meget og ligner på mange måder de ambitioner, vi også har haft i Ajax, fortæller Dennis Bo Jensen.

Da Anders Thomsen i november tog beslutningen om, at det var tid til at prøve noget nyt, lagde klubbens sportslige vægt på, at man gerne ville hente et sultent, yngre trænertalent ind til cheftræner-jobbet. Dennis Bo Jensen passer som fod i hose på den beskrivelse.

- Jeg har ikke lagt skjul på, at vi gerne ville have en yngre profil på posten, som var godt skolet og vant til at arbejde med at udvikle spillere. Dennis har i Ajax gjort et imponerende stykke arbejde med at forene flotte resultater samtidig med, at der er blevet udviklet talenter, og vi tror på, Dennis kan gøre det samme hos os, siger sportschef Lars Broe.

Annonce

Den rigtige mand

For hver samtale sportschefen over de seneste måneder har haft med den nye træner, des mere sikker er han blevet på, at man havde fat i den helt rigtige mand.

- Selv om vi har været meget grundigt omkring for at få referencer på Dennis, så har jeg ikke hørt andet end godt om ham. Jeg har stadig til gode at høre et eneste negativt ord, og det tager jeg som et rigtigt godt tegn, forklarer Lars Broe.

Den pædagogisk uddannede håndboldtræner har imponeret stort, siden han i 2017 blev forfremmet fra assistenttræner til cheftræner for Ajax Københavns nyoprykkede ligadamer. Til trods for at Ajax-holdet økonomisk set er en lilleput i toppen af dansk håndbold og klubben med egne ord ikke er meget mere end en flok glade amatører, er man nu for fjerde sæson i træk i gang med at styre sikkert udenom en nedrykning.

Arbejdet med Ajax Københavns fyraftens-amatører de seneste fire sæsoner aftvinger respekt og rosende ord overalt i håndbold-miljøet, uanset hvem sportschef Lars Broe har forhørt sig hos. Foto: Rune Mathiesen/Ritzau Scanpix

Med andre ord er Dennis Bo Jensen en mand, der har bevist at han kan få meget ud af få midler, og det er en egenskab, som han også godt ved, at han får brug for i Lemvig.

- Jeg tror, der er mange sammenlignelige ting mellem Ajax og Lemvig. Det handler om at finde ud af, hvordan vi får mest muligt ud af den enkelte spiller, for når ressourcerne er små er der ikke råd til andet, siger Dennis Bo Jensen og fortsætter:

- Noget af det, jeg er mest stolt af i mit arbejde i Ajax er, at vi har formået at spille op med klubber med flere midler end os selv, samtidigt med at vi kunne udvikle spillere til at tage det næste skridt i deres karriere.

Annonce

Damer til herrer

Håndboldnørden, der selv har en fortid som målmand i AG København, har allerede sat sig til rette foran computeren og set samtlige Lemvigs kampe i efteråret.

Så han er forberedt på, hvad det er for et mandskab og en klub, der venter ham. Men han erkender også, at det bliver noget nyt for ham at skulle arbejde med mænd i stedet for kvinder.

- Som sådan følger jeg jo godt med i håndbolden og ser også vores herreholds hjemmekampe i 1. division, så føler jeg er okay med. Men selvfølgelig bliver der et forarbejde for mit vedkommende med at sætte mig mere ind i herrehåndbolden, ikke mindst fordi vi jo ikke ved, om det bliver et ligahold eller et 1. divisionshold, jeg overtager, siger Dennis Bo Jensen.

- I første omgang har jeg dog primært fokus på at blive klogere på mit eget hold, og så skal jeg nok nå at få læst en masse op inden jeg tiltræder.

Og håndboldtræneren glæder sig da også til at prøve kræfter med herrehåndbolden som træner.

- Det har ikke været et mål i sig selv, at jeg skulle skifte fra at træne damer til herrer, men muligheden for at træne herrehåndbold har helt sikkert spillet ind i beslutningen, fortæller Dennis Bo Jensen.

Privat kommer han til at bosætte sig i Silkeborg sammen med sin kæreste, der i forvejen studerer på Aarhus Universitet.

- Hvis man vil noget med håndbolden, så skal man til Jylland, så det gav lidt sig selv at vi skulle flytte fra København. Og så passer det fint med Silkeborg, så min kæreste også har kortere til universitetet, siger Dennis Bo Jensen.


Det har ikke været et mål i sig selv, at jeg skulle skifte fra at træne damer til herrer, men muligheden for at træne herrehåndbold har helt sikkert spillet ind i beslutningen.

Dennis Bo Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce