Erhverv

Styrelse positiv over for nye byggeplaner til købmand

Planer om et byggeri af en ny butik til købmanden i Asp er nu blevet sendt i høring med en indsigelsesfrist 3. april. Foto: Morten Stricker
Slots- og Kulturstyrelsen har i en mail til Struer Kommune tilkendegivet, at de "i højere grad" kan imødekomme de nye foreslåede byggeplaner for købmanden i Asp, der blev bremset på grund af en gammel gravhøj.

Asp: En mail fra Slots- og Kulturstyrelsen giver en slags foreløbigt ja til, at købmandsprojektet i Asp kan fortsætte med de ændringer, som de foreslog for et par uger siden. Men et endeligt ja er ikke helt på plads endnu.

- Struer Kommune har fået en mail, som vi så har fået, der beskriver, at Slots- og Kulturstyrelsen "i højere grad kan imødekomme" den nye løsning, siger Brian Brun Nielsen, der er med i bestyrelsen i købmandsprojektet.

Spadestikket til den nye købmand i Asp skulle ellers være blevet taget for et par uger siden. Men Slots- og Kulturstyrelsen kom i sidste øjeblik med en indsigelse til byggeriet, da de mener, at det vil overtræde reglerne for beskyttelse af fortidsminder på grund af en gravhøj i købmandens baghave. Bestyrelsen bag projektet havde ellers fået dispensation fra reglerne fra Struer Kommune.

- Det er jo dejligt, at de lader til at være mere positive over for de nye byggeplaner, men vi har endnu ikke noget på skrift, og det vil vi gerne have, inden vi fortsætter, siger Brian Brun Nielsen.

Struer Kommune har ifølge bestyrelsesmedlemmet handlet hurtigt i sagen, og en ny dispensation er allerede blevet udformet og sendt afsted til Slots- og Kulturstyrelsen.

Dermed er en ny høringsperiode startet, som varer til 3. april. I de nye byggeplaner er der blandt andet blevet barberet et hjørne af den foreslåede bygning, så byggeriet ikke kommer ind over gravhøjens beskyttelseszone.

0/0
Annonce
Erhverv

Århusianske iværksættere ryddede bordet ved prisfest

Erhverv

Dyb frustration: Nej til ny vej ind på Gimsinglundvej

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Erhverv

Åbner kontor i Struer: Dorte vil hjælpe små og mellemstore virksomheder

Erhverv For abonnenter

4 gode tips, hvis man ønsker at tabe sig

Erhverv For abonnenter

Godt for svinebønder - skidt for forbrugerne: Syge grise i Kina udløser eksplosive prishop

Prisen på svinefars til frikadeller og nakkekoteletter til grillen har taget et ordentligt spring opad i de seneste uger, og forklaringen skal findes i Kina. Sådan lyder det samstemmende fra de to største dagligvarekæder Coop og Salling Group. Hos Coop melder informationsdirektør Jens Juul Nielsen om prisstigninger på svinekød på 10 procent. I Salling Group, der står bag Bilka, Føtex og Netto, melder pressechef Kasper Reggelsen ligeledes om højere priser på produkter, der indeholder svinekød. Kina, som er verdens største producent og forbruger af svinekød, er lammet af den alvorlige afrikanske svinepest, der vurderes at have ramt næsten en tredjedel af den kinesiske produktion. - Det er på en trist baggrund, men det er en stor fordel for de danske svineproducenter, der har set en meget kraftig stigning i noteringen på svinekød, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, landbrugets videnshus i Aarhus. Efter katastrofalt lave priser i 2018, der kastede mange svineproducenter ud i konkurs, er prisen steget voldsomt siden nytår. Ved indgangen til 2019 fik en landmand 8,30 kroner pr. kilo gris, der blev leveret til slagterikoncernen Danish Crown. I denne uge lå prisen på 10,80 kroner, og mandag stiger den yderligere til 11,10 kroner pr. kilo. Det er en stigning på 34 procent siden nytår. - Vi skal tilbage til 2001 for at se en tilsvarende kraftig stigning, så det er helt ekstraordinært. Vi forventer også, at priserne vil forblive på et højt niveau og måske endda stige yderligere, inden man får styr på det i Kina, siger Klaus Kaiser.

Sydjylland

Direktør til minister: Væk med barrierer for biogas i lastbiler

Erhverv For abonnenter

Ausumgaard omlægger til økologisk planteavl

Sydjylland

Charmeoffensiv for en branche i bevægelse

Sydjylland

Det altid åbne værksted

Annonce