Annonce
Struer

Styrelse forlænger besøgsforbud på kommunens plejecentre

Styrelsen for Patientsikkerhed har forlænget besøgsforbuddet på alle plejecentre i Struer Kommune frem til 14. december. Foto: Frede Stengaard
Tidligst 14. december lettes der på restriktionerne - højt smittetryk og smitte i minkbesætninger får styrelse til at forlænge forbud
Annonce

Struer: Beboere på alle plejecentre i Struer Kommune må væbne sig med yderligere tålmodighed, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed har forlænget det midlertidige besøgsforbud på alle kommunens plejecentre. Forlængelsen er sket med øjeblikkelig virkning.

Forbuddet mod besøg gælder både indendørs og udendørs. Det skriver Struer Kommune i en pressemeddelelse.

Grundlaget for beslutningen er den seneste tids høje smittetryk i Struer Kommune. Styrelsen har også lagt vægt på, at der er konstateret smitte blandt minkbesætninger beliggende i kommunen/regionen.

Annonce

Ingen smitte på centre

Beboere har ret til og mulighed for at få besøg af én særligt udvalgt pårørende, som må komme på aftalt besøg. Forbuddet omfatter blandt andet fodplejere og frisører, der stadig ikke må besøge beboerne i arbejds medfør. Alle sundhedsfaglige tilbud fortsætter som hidtil, skriver Struer Kommune.

Alvorligt syge og døende beboere kan modtage besøg efter aftale, som det hidtil har været praksis.

Status er lige nu, at der ikke er konstateret Covid-19 smitte blandt beboere på kommunens plejecentre.

Annonce

Højt smittetryk hos naboer

For Struers vedkommende har smitten været aftagende efter at den toppede for en måneds tid siden med det, der dengang var det største smittetryk af alle kommuner i landet. Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut søndag, så er der konstateret 18 nye smittede i Struer Kommune den seneste uge.

Incidenstallet, der er udtryk for antallet af smittede per 100.000 borgere, er på 85,8, hvilket placerer kommunen langt nede i feltet af danske kommuner. Det er også slut med at se kommunen farvet med rødt på SSIs interaktive kort. Farven er nu skiftet til orange.

Mens smitten således er aftagende i Struer Kommune, så boltrer virus sig desværre i stor stil lige på den anden side af kommunegrænserne mod vest og syd. Lemvig Kommune havde søndag landets tredjehøjeste smittetryk med en incidenstal på 258,9. Her er der konstateret 51 nye smittede i løbet af den seneste uge.

Holstebro Kommune er nummer ni på listen over kommuner med det højeste smittetryk i landet. Incidenstallet er her 198,3, og  116 af komunens borgere er blevet konstateret smittet den seneste uge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Struer

Forbløffende balance på regnskabet

Annonce