Annonce
Struer

Styr på råstoffer

Struer Kommune har fem områder udpeget til udvindelse af råstoffer i udkastet til Region Midtjyllands råstofplan 2020. Arkivfoto
Annonce

Struer: Fem områder i Struer Kommune, tre på Thyholm og to i den "gamle" Struer Kommune, er udpeget som mulige områder for udvindelse af råstoffer i Region Midtjyllands udkast til råstofplan 2020.

Et passende antal, der ikke byder på væsentlige ændringer i forhold til tidligere råstofplaner, og derfor vurderes til at være tilstrækkeligt, mener kommunen i et svar til udkastet.

Regionen satte arbejdet med den nye plan i gang i 2018, og den skal være med til at sikre, at der også i årene fremover er råstoffer nok, at de er tilgængelige, der hvor de skal bruges, og at udnyttelsen af råstofferne sker på en bæredygtig måde.

Struer Kommune har i sit svar til planen understreget, at planen ud over at udpege, hvor der kan udvindes råstoffer, også skal være bundet op på reetablering af stederne, når arbejdet med at udvinde råstoffer er slut.

Kommunen har også bedt om at få udlagt områder til drikkevandsinteresser og Grønt Danmarkskort til natur og rekreative interesser.

Region Midtjylland har nu samlet svarene fra alle regionens kommuner, og er i gang med at lave den endelige plan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce