Annonce
Holstebro

Studerende skriver bacheloropgaven tæt på potentielle arbejdsgivere

Jacob Munksgaard og Peter Mikkelsen er to af de seks studerende, der snart er uddannede bygningskonstruktører. De skriver - sammen med Kathrine Villadsen, Peter Glud, Nicklas Bunk og Frank Klaris - deres afsluttende bachelor-eksamen på Nupark i Holstebro. Pressebillede
For første gang har Nupark, der er samlingsstedet for iværksættere og rådgivningsvirksomheder i Holstebro Kommune, fået fast besøg af studerende. Seks kommende bygningskonstruktører skriver deres bachelor-eksamen i erhvervsparken.

Holstebro: Den 24-årige handelsstudent, Kathrine Villadsen, er efter nytår færdig med at studere til bygningskonstruktør.

Hun arbejder på sit afsluttende projekt om certificering af bæredygtighed i byggeriet. I den forbindelse er hun rykket væk fra skolen og hjemmet for at løse opgaven.

Kathrine Villadsen har sammen med fem medstuderende nemlig lejet et studielokale i erhvervsparken, Nupark, i Holstebro.


Vi skulle nok også have siddet 20 i samme rum på skolen med støj og andre gener.

Peter Glud, studerende og tømrer


Her sidder de ved hver sin computer og arbejder med hver sin opgave, mens de støtter og sparrer med hinanden. De hjælpes også ad med at bevare disciplinen, så de møder ved otte-tiden hver morgen og arbejder igennem hele dagen.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Det er første gang, Nupark har besøg af et helt hold studerende, fortæller presse- og kommunikationsansvarlig Helle Heiselberg, der håber, at omgivelserne kan give de studerende fornyet energi.

Annonce

Mere ro til opgaven

Den 26-årige bådebygger Peter Mikkelsen er sikker på, at fællesskabet gør, at de studerende præsterer bedre. Hans projekt drejer sig om brandteknisk dokumentation.

- Når en af os har været til vejledning hos på skolen, så fortæller vi videre til de andre, hvad vi har fået af tips, siger Peter Mikkelsen.

På grund af corona-situationen så VIA University College i Holstebro helst, at eleverne skrev opgaven et andet sted end i skolens bygninger.

- Vi skulle nok også have siddet 20 i samme rum på skolen med støj og andre gener, siger den 25-årige tømrer Peter Glud, der i opgaven beskæftiger sig med byggefugt.

De seks studerende betaler samlet 200 kroner om ugen for at leje lokalet - inklusiv kaffe. De kan spise i Nuparks kantine og har mulighed for at sætte sig med sammen med potentielle arbejdsgivere.

Professionsbachelor-uddannelsen til bygningskonstruktør tager tre og et halvt år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce