Annonce
Holstebro

Studerende delte sin ide - nu bliver han partner i firma

Mads Ulrich Rasmussen delte sin ide på et iværksættermøde. Nu bliver han partner i Henriette Jørgensens firma. Foto: Jan Briks

Det kan betale sig at dele ud af sine ideer.

Holstebro: Når studiet var færdigt, ventede arbejdsløsheden. Det havde flere af de medstuderende, der nu var færdige med studiet, fundet ud af. 28-årige Mads Ulrich Rasmussen var halvvejs på sit studie. Allerede nu syntes fremtiden efter studiet usikker. Og at blive selvstændig, som nyuddannet, var ikke andet end en urealistisk fantasi. Drømmen levede ellers. At få sit eget firma.

Og den studerende mente selv, at han havde ideen. Før han søgte ind på procesteknolog-studiet, var han bager. Og noget af det, der kunne give anledning til de helt store frustrationer for industrien, er egenkontrollen med fødevaresikkerheden. Det gav anledning til en undren. For hvorfor var der ikke nogen firmaer, der tilbød de mindre fødevarevirksomheder at hjælpe dem med egenkontrollen?

Det var med den drøm in mente, at han et år inde i studiet tog til et foredrag i det nye Studentervæksthus på Erhvervsakademi Midtvest i Holstebro. Her kom han i snak med en af foredragsholderne. Det skulle sidenhen vise sig at være fem velbrugte minutter.

- Jeg havde gået med den her ide i lang tid, men skal man give en god ide til en anden?

Det var bekymringen. Og den blev ikke mindre, da Henriette Jørgensen, der har eget fødevarekonsulentfirma i Nupark, ikke umiddelbart lignede én, der syntes om ideen.

Global Entrepreneurship Week

Mads Ulrich Thomsen mødte Henriette Bach Sørensen til et foredrag på åbningsreceptionen for Studentervæksthuset i Holstebro. I uge 46 fortsætter foredragene. Her har Erhvervsakademi Midtvest et samarbejde med Holstebro Kommune, Nupark Holstebro, Via Studentervæksthus Holstebro og BusinessPark Struer omkring en foredragsrække i den såkaldte landsdækkende Innovationsuge, GEW Global Entrepreneurship Week.

Forretningspartner

Men Mads Ulrich Rasmussen var stædig. Over de næste uger "likede" han alt, hvad Henriette Jørgensen lagde op på netværket LinkedIn. Og efterhånden begyndte ideen at slå rod i den selvstændige forretningskvindes bevidsthed.

- I starten tænkte jeg ikke, at små fødevarevirksomheder ville betale 5-10.000 kroner for hjælp til egenkontrol. Men så kom jeg i tanke om, at der var kommet ny betalingsbekendtgørelse fra Fødevarestyrelsen, der betyder, at virksomhederne skal betale 700 kroner i kvarteret, når de har fødevarestyrelsen på besøg, siger Henriette Jørgensen.

Og så tog hun en samtale med den unge mand.

I dag er Mads Ulrich Rasmussen ansat som studentermedhjælper i firmaet. Til februar skal han i virksomhedspraktik i virksomheden, og når han er færdig til sommer bliver han forretningspartner.

- Fem minutters samtale med den rette kan føre til fantastiske muligheder, siger han.

Annonce
Holstebro For abonnenter

Det ene sted kan de nærmest ikke huske, hvornår der sidst er kommet nyfødte til - det andet sted kan de hver dag høre byens børn fra stuen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce