Annonce
Navne

Studenterne mindes om kulturens værdi

Bent Tilsted fra Marens Vennelaug har igen taget initiativ til, at årets studenter hyldes ved Giacometti-skulpturen. Det sker fredag eftermiddag. Arkivfoto: Lars Rask Vendelbjerg

Holstebro: Dorthe Kollos klassiske hit “En sød student fra Holstebro” vil fredag eftermiddag gjalde ud over pladsen ved Det Gamle Rådhus i Holstebro som en hyldest til nogle af årets studenter. Meget tæt på klokken 17, hvor et par hundrede handelsstudenter kommer forbi for at blive hædret og få overrakt Holstebros KulturDiplomer i anledning af deres afsluttende eksamen.

De kommer fra Nørreport og går efter diplomuddelingen videre til Store Torv.

Seancen er arrangeret af Marens Vennelaug og koordinator på Odin Teatret, Ulrik Skeel, holder en lille tale for de unge studerende, som bliver mindet om Giacometti-skulpturen Maren og kulturens betydning for deres videre færd i livet.

- I dagens anledning pyntes Maren naturligvis både med blå studenterhue og blomsterkrans, når de unge studenter får KulturDiplomerne overrakt, fortæller Bent Tilsted fra Marens Vennelaug, der fostrede ideen sidste år.

Han opfordrer publikum til at komme og overvære den højtidelige stund.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

80-årig død efter cigaret-ulykke

Leder For abonnenter

Vi skal huske vores etik

Sociale medier - eller måske rettere sociale platforme - som for eksempel Facebook har gjort det nemt og effektivt for enhver at udgive og sprede information. Det betyder, at et medie som dit lokale dagblad ikke altid er først med det seneste. Det er i dag heller ikke så vigtigt for en avis. Til gengæld er det vigtigere end nogensinde at udvælge, prioritere og guide i den store strøm af information. Mange læsere har måske undret sig over, at vi i tirsdagens avis ikke skrev, hvem der havde sat ild på Humlum Kro. For allerede mandag eftermiddag var det en kendt sag i lokalområdet, hvem der havde gjort det - og ovenikøbet tilstået det. Den information sørgede kroejer Tonny Hedegaard for at sprede, da han på Facebook skrev et længere indlæg om forbrydelsen, tilståelsen og detaljer i sagen. Alt sammen i den bedste mening og med et humanitært afsæt. Hvorfor skriver I det ikke, er vi blevet spurgt. Og svaret er, at vi langt fra skriver alt, hvad vi hører om. Det er yderst sjældent, at vi bringer navne på sigtede i straffesager, og selv når der er faldet dom, er det kun i de grovere sager, at vi skriver navnet på dømte. På den front adskiller medier sig fra den strøm af information - og misinformation - der flyder på for eksempel Facebook. Juridisk er der ikke nødvendigvis noget i vejen for at fortælle, hvem der har tilstået i en straffesag. Men vores etiske retningslinjer afholder os fra at gøre det per automatik. Sådan er det ikke på Facebook. På de sociale medier bliver etikkens bundgrænse defineret af laveste fællesnævner. Når vi i dag fortæller om Tonny Hedegaards udpegning af gerningsmanden, sker det heller ikke uden etiske overvejelser. Med vores journalistik om hans opslag er vi med til at sætte lys på sagen. Når vi alligevel beskæftiger os med det, skyldes det reaktionerne på offentliggørelsen. Opbakningen i lokalområdet og en tilsyneladende tilgivende attitude gør sagen og tilståelsen interessant i bredere forstand. Og det kommer vi til at skrive mere om.

Annonce