Annonce
Erhverv

STS Biler: Fuldstændig blæst omkuld efter sejr

Fire glade vindere fra STS Biler. Fra venstre er det Hanne Juul, Rasmus Thorsen, Flemming Madsen og Ejgild Christensen. Foto: STS Biler
STS Biler med hovedkontor i Holstebro kunne tirsdag aften lade sig hylde som årets nyvognsforhandler i Danmark.

Holstebro: Hvis du står og skal ud og købe en ny bil, er det måske en god idé at tage forbi Toyota og STS Biler på Bastrupsgaardvej i Holstebro. Eller i en af afdelingerne i Lemvig, Skive, Ikast eller Herning.

Humøret er nemlig blevet hævet et par grader eller fire.

Tirsdag aften blev STS Biler kåret som vinder ved årets Auto Awards, der fandt sted i Cirkusbygningen i København.

Den lokale Toyota-forhandler blev kåret som årets nyvognsforhandler i kamp med fire andre nominerede bilfirmaer.

- Vi blev fuldstændig blæst omkuld, da vi blev råbt op. Det var den første pris, der blev uddelt. Vi fløj op af stolen. Jeg har ikke rigtig ord for, at vi har vundet. Det er helt vildt, siger salgschef Rasmus Thorsen.

STS Biler vandt foran blandt andet Hessel Biler og flere store bilforretninger, der er langt større end STS Biler, der har fem afdelinger i det midt- og vestjyske.

- Det er vores Champions League. Der var 500 bilfolk samlet i Cirkusbygningen. Det bliver ikke større for os. Vi havde bestemt ikke regnet med at vinde prisen. Vi var oppe mod de største forhandlere i Danmark, lyder det fra Rasmus Thorsen, der gerne indrømmer, at den overraskende sejr blev fejret i selskab med de øvrige medejere i firmaet.

- Det er i høj grad også medarbejdernes fortjeneste, at vi vinder prisen. Det er dem, der leverer det hårde arbejde i dagligdagen, siger Rasmus Thorsen.

Vinderen bliver fundet af en jury i kombination med en internetafstemning mellem de nominerede.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ulfborg/Vemb

Mand omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Der er meget at hente her

Lige i tiden er der fokus på sygefraværet på offentlige arbejdspladser, fordi der sendes en del statistik ud for området af den liberale tænketank Cepos, og det er også blevet behandlet på forskellig vis her i avisens spalter. Bemærkelsesværdigt er det såmænd ikke, at de vestjyske kommuner ligger i den gode ende af den slags statistikker. Men overraskende er det måske nok, at der for eksempel inden for plejepersonalet er hele fem dages sygefravær om året i forskel på for eksempel Struer og Lemvig kommuner med Lemvig som den, der er blandt de kommuner, der har færrest sygedage om året. Her ser man på gennemsnitstallet, og det er altså rigtig mange dage, når man ganger op med antallet af personaler inden for plejesektoren. Var der blot 100 ansatte, så var det 500 dage - eller hen ved 10 ugers arbejde, der er til rådighed. Det gør altså en forskel, når man skal regne udgiften ud til sådan en sektor. Man kan også studse over, at der er kommuner, der har langt over 20 sygedage pr. medarbejder i gennemsnit om året, hvor andre har mindre end det halve. Og selv om man regner ud fra den gode ende, så er der vist ikke mange private virksomheder, der opererer med at forudse, at hver medarbejder i gennemsnit skulle have to ugers sygdom om året. Der er selvfølgelig mange facts og kendsgerning bag disse tal, så man ikke "bare lige" kan overføre fra det ene fag til det andet. Der er jobs, som vil give flere sygedage, fordi man er i kontakt med syge mennesker, og det er hårdt og stressende. Men alligevel er det en markant forskel. Det er i hvert tilfælde noget, enhver kommunalpolitiker må tænke meget over, da der her virkelig er nogle penge at investere i bedre arbejdsmiljø med mere, hvis de bliver betalt tilbage med, at medarbejderne er mindre syge. Når man ser ud over landet, så er det vist ikke en fordom, at man føler sig mere forpligtet til at møde op på arbejde jo længere, man er væk fra de store byer. Det skyldes også, at der er mindre enheder, hvor man føler sig forpligtet af fællesskabet, og man kender den, der skal arbejde hårdere, når man bliver hjemme. Det er ret opdragende. Til gengæld er mindre enheder også mere sårbare i statistikkerne, når man taler langtidssyge, da blot en enkelt af dem kan påvirke statistikken ret meget. Derfor kan statistik ikke bruges til alt, men de her statistikker er mere end en tanke.

112

Kaldte betjent for magtliderligt svin

Annonce