Annonce
HB

Strukturændring sender HB et skridt nærmere 2. division

En strukturændring i 2. division betyder, at der i stedet for kun tre oprykkere fra Danmarksserien nu skal findes fire oprykkere. Foto: Johan Gadegaard
Vejen tilbage til divisionerne synes en smule nemmere for Holstebro Boldklub, efter Divisionsforeningen torsdag har præsenteret en ny struktur for landets tredjebedste fodboldrække.
Annonce

Holstebro: Spørgsmålet om, hvordan den resterende del af Danmarksserie-sæsonen skal afvikles, mangler vi stadigt svaret på.

Men vejen tilbage til divisionerne blev torsdag eftermiddag en smule kortere. Klubberne i 2. division, landets tredjebedste række, er nemlig blevet enige om en turneringsstrukturændring, der blandt andet betyder, at der bliver fire i stedet for tre oprykkere fra Danmarksserien i år.

En ændring, der gør puslespillet om oprykning en hel del nemmere. Med fire puljer i Danmarksserien har protokollen hidtil været, at førstepladserne fra hver af puljerne skulle møde hinanden i et playoff-spil om tre billetter som afslutning på sæsonen.

Med den ekstra plads i 2. division, lugter det af, at man nu undgår at skulle finde en sorteper gennem et playoff-spil, hvis Holstebro Boldklub kan bevare den aktuelle førsteplads, når eller hvis, sæsonen genoptages.

Strukturændringen i 2. division betyder at sæsonen 2020/21 bliver en overgangssæson med 28 hold, inden den nuværende 2. Division fra 2021/22 sæsonen bliver niveauopdelt i to selvstændige rækker med 12 hold i hver.

- Den nye struktur vil styrke udviklingsmulighederne fremadrettet, så gabet fra 2. Division op til en stærkere og stærkere NordicBet Liga kan blive udlignet. Samtidig får vi samme struktur i de fire øverste fodboldrækker i Danmark, hvilket giver en meget større gennemskuelighed. Alt i alt er det en rigtig god beslutning af klubberne på baggrund af en ellers trist situation, siger Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen i en pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Holstebro

Med benzin i blodet

Struer

Sparekassen støtter hurtige Mikkel

Annonce