Læserbrev

Læserbrev: Struers DNA er ikke lyd, men handel, liv, virksomhed, initiativ og engagerede borgere

Desperat har byrådet ansat 5 mennesker til at skabe lyd i det, som mere og mere kommer til at ligne et lyddødt rum fra en virksomhed, hvor den lokale administration nu kan rummes i et hjørne af aluminiumsværkstedet. Tør man tro på projektet, spørger Benny Boysen i sit debatindlæg. Arkivfoto: Morten Stricker


Debat: Der er noget helt symbolsk i, at DSB-lokomotivet på hotellets gavl i Bredgade lukker dampen ud efter ankomsten til Struer. Der er også noget symbolsk i, at kommunen nu har droppet brugen af det gamle byvåben og ved byens indfaldsveje har forsynet byskiltene med noget flagrende hår, som viser, at fastheden er opløst og nu flagrer vildt i vinden.

For en del år siden sagde en gammel struerbo til mig, at i Struer falder alt til jorden. Om han dengang tænkte på Radio Struer, Struer Garden eller skøjtebanen ved bowlingcenteret ved jeg ikke, men selv var han en af dem, der havde været positiv engageret på mange måder.

Jeg syntes ikke dengang, at han havde ret, men ved nærmere eftertanke og opregning kan jeg godt se, at han har det – kunne jeg bare bruge datid og sige, at han havde det.

Desperat har byrådet ansat 5 mennesker til at skabe lyd i det, som mere og mere kommer til at ligne et lyddødt rum fra en virksomhed, hvor den lokale administration nu kan rummes i et hjørne af aluminiumsværkstedet. Tør man tro på projektet?

I følge en indkaldelse til generalforsamling i turistforeningen, skal projektet i hvert fald have en sikker plads i bestyrelsen på bekostning af handelsstandens. Hvordan er det lige turister, som kommer til Struer, oplever usynlig lyd?

Noget for øjet har byrådet dog gjort ved at plastre forskellige ledige arealer i byen til med forskellige former for skodkunst. Hvis man ikke klapper begejstret i hænderne over alt, hvad man kan finde på at kalde kunst, får man straks klistret en rindalistisk mærkat på ryggen. Det var da en trøst, at mere end 1000 struerborgere for 10 år siden bad om - og personligt argumenterede for - at få Lille Torv ryddet, hvilket blot udløste en særdeles arrogant borgmesterafvisning. Engagerede borgere er et stort aktiv for en by.

Lyd er Struers DNA hører man igen og igen. Nej! Struers DNA er handel, liv, virksomhed, initiativ og engagerede borgere. Så kan Staten berøve os politi, postvæsen, arbejdspladser ved DSB og sikkert mere til.

Så kom det ikke bare ud gennem sidebenene , men som i eventyret om Klods Hans kom det også i avisen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Ulfborg/Vemb

Medlemmerne flygtede efter sag om grusvej: Nu ser det lysere ud for MC-klubben

Fodbold For abonnenter

Sådan skal HB forlænge det forrygende forår

112

Brød ind i friluftsbadet og stak af med pengene

Struer

Klar til første spadestik til kunstgræsbane

Leder For abonnenter

Det vanskelige kompromis

Det var faktisk noget af en falliterklæring, da Vildtforvaltningsrådet i oktober sidste år måtte kaste håndklædet i ringen og meddele, at det ikke kunne blive enige om en ny forvaltningsplan for ulve. I et land, hvor vi normalt bryster os af at være gode til at finde kompromisser og klare tingene via forhandlinger, uanset om det er overenskomster eller politiske uenigheder, forekommer det bizart, at man ikke kunne blive enige om forvaltningsplan for ulve. Eksperterne på universiteterne vurderer i dag, at der er omkring ti ulve i Danmark - og selv om ulvedebatten til tider kan larme og ende i det, der er værre, så er det alligevel ikke Brexit, vi taler om. Det er trods alt ”bare” et spørgsmål om, hvor mange ulve er der plads til i Danmark? Og hvad stiller man op over for ulve, der gentagne gange angriber husdyr eller ikke skyr mennesker? Derfor er det også positivt, at Vildtforvaltningsrådet, der er rådgiver regeringen om jagt og vildtforvaltning, nu har besluttet sig for at gøre endnu et forsøg. Let bliver det næppe, men det er et spørgsmål, som man må kunne nå til enighed om. Formanden for Vildtforvaltningsrådet, Jan Eriksen, håber, at det kan "kommer med bud på, hvordan man kan bygge bro mellem tilhængere og modstandere af ulven." Det er en ædel holdning. Men vejen dertil går via viljen til også at indgå kompromisser. Og manglen på en fælles holdning, der kan samle bredt, har foreløbig kun resulteret i, at kampen om ulven er fortsat med uformindsket styrke og med hærværk, trusler og hån til følge. Med forekomsten af et nyt kuld ulve i Stråsø Plantage, er der ikke noget, der tyder på, at problemerne med ulvene forsvinder af sig selv igen, og der er således ikke andet at gøre end at komme tilbage til forhandlingsbordet og finde et langtidsholdbart kompromis, der kan samle både modstandere og tilhængere - og som kan holde også den dag, der igen bliver dræbt husdyr, eller hvis det bliver nødvendigt at nedskyde en problemulv.

Holstebro

Brugs udsat for røveri: Blev truet med 'pistol'

Struer For abonnenter

SE VIDEO: Heines helt store motorcykeleventyr - der stod 'danger' på GPS'en

Holstebro For abonnenter

Kæmpevarehus har nye store byggeplaner i Holstebro

112

Vej kortvarigt lukket efter færdselsuheld

Annonce